Αθλητικά

02 Ιουνίου 2019 07:08

Champions League: Ξέφρενοι πανηγυρισμοί για την Λίβερπουλ (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Ραντεβού του χρόνου έδωσε ο Κλοπ.  Σε Λίβερπουλ και Μαδρίτη ακούστηκε το“You’ll Never Walk Alone”. “Κοκκίνησαν” οι δρόμοι.

Champions League: Ξέφρενοι πανηγυρισμοί για την Λίβερπουλ (εικόνες)
-

Μέχρι το πρωί γιόρταζαν οι φίλοι της Λίβερπουλ την κατάκτηση του Champions League, τόσο στην πόλη τους, όσο και στη Μαδρίτη.

Οι δρόμοι της αγγλικής πόλης μετατράπηκαν σε μία κόκκινη θάλασσα και το πάρτι για τον έκτο τίτλο της ομάδας της παρέσυρε τους πάντες.

AP -Champions League - Λίβερπουλ - Τελικός - πανηγυρισμοί

Όλη η πόλη του Λίβερπουλ ήταν ένα ξέφρενο πάρτι, με χορό, τραγούδια και πολλά πολλά κασκόλ να κυματίζουν στον αέρα.

Αν και η τοπική ομάδα δεν κατάφερε να κερδίσει το πρωτάθλημα, που κατάκτησε η ασταμάτητη Μάντσεστερ Σίτι, η Λίβερπουλ έκανε την έκπληξη, αποκλείοντας την Μπαρτσελόνα του Μέσι από τα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Από τους πανηγυρισμούς δεν έλειψαν τα δάκρυα, κυρίως όταν όλοι μαζί παθιασμένοι τραγουδούσαν το «You’ll Never Walk Alone», τον ύμνο της ομάδας, που ακούστηκε φυσικά και μέσα στο γήπεδο.

Κλοπ: Είπα στην UEFA, του χρόνου θα είμαστε στην Κωνσταντινούπολη

AP -Champions League - Λίβερπουλ - Τελικός - πανηγυρισμοί

Πανευτυχής ήταν μετά τον τελικό ο Γιούργκεν Κλοπ. Στην τρίτη του παρουσία ως τεχνικός της Λίβερπουλ, ο Γερμανός πανηγύρισε με την ομάδα του το πρώτο του ευρωπαϊκό τρόπαια, μιας και τις δύο προηγούμενες φορές είχε φύγει με «σκυμμένο το κεφάλι».

«Είπα στην UEFA, του χρόνου θα είμαστε στην Κωνσταντινούπολη. Τώρα θα το κάνουμε κάθε χρόνο», είπε ο προπονητής της Λίβερπουλ, στη συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος του αγώνα.

«Είμαι τόσο μα τόσο χαρούμενος, για τα παιδιά, για όλο αυτό τον υπέροχο κόσμο, για την οικογένειά μου. Υπέφεραν για μένα, το αξίζουν περισσότερο από τον καθένα. Έχετε δει ποτέ μία ομάδα να παλεύει τόσο, χωρίς να έχει «καύσιμα στο ντεπόζιτο»; Έχουμε κι έναν γκολκίπερ που κάνει τα δύσκολα να φαίνονται εύκολα. Είναι η καλύτερη βραδιά στην επαγγελματική μας καριέρα. Μας πήρε λίγο χρόνο, είναι σημαντικό για την ανάπτυξή μας και την βελτίωση μας. Αυτή η επιτυχία θα βοηθήσει πολύ, τώρα μπορούμε να συνεχίσουμε. Οι ιδιοκτήτες δεν μας πιέζουν ποτέ. Συνήθως 20 λεπτά μετά τον αγώνα νιώθω σχεδόν μεθυσμένος, αλλά τώρα έχω πιει μόνο νερό».

Ο σκόρερ του πρώτου γκολ των «κόκκινων», Μοχάμεντ Σαλάχ, έπλεε σε πελάγη ευτυχίας: «Όλοι είμαστε χαρούμενοι τώρα, είμαι ευτυχισμένος που παίζω σε δεύτερο συνεχόμενο τελικό και αυτή την φορά για 90 λεπτά. Όλοι έκαναν το καλύτερο δυνατό απόψε, χωρίς να κάνουμε μεγάλη εμφάνιση σε ατομικό επίπεδο, όλη η ομάδα ήταν απίστευτη. Έχω θυσιάσει πολλά στην καριέρα μου, να έρθω από ένα χωριό στο Κάιρο και να είμαι ένας Αιγύπτιος που να παίζει σε τέτοιο επίπεδο, είναι κάτι το απίστευτο για μένα».

Ο δεξιός φουλ μπακ της Λίβερπουλ, Αλεξάντερ-Άρνολντ τόνισε: «Είναι δύσκολο να βρω τα λόγια. Η σεζόν που είχαμε, το αξίζαμε περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα. Έχουμε καταφέρει κάτι ξεχωριστό, κυριαρχήσαμε στον αγώνα. Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης και δεν κοιτάζουμε τι έγινε στο παρελθόν. Είμαι ένας φυσιολογικός Άγγλος από το Λίβερπουλ, του οποίου το όνειρο έγινε πραγματικότητα».

Ο σκόρερ του γκολ που «κλείδωσε» το τρόπαιο για την Λίβερπουλ, Ντιβόκ Οριγκί, σχολίασε: «Ήταν πολύ σημαντικό για την ομάδα, για το σύλλογο, για την πόλη».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ