Ζώδια

16 Ιουνίου 2019 07:14

Πανελλήνιες Εξετάσεις και ζώδια! Πως τις αντιμετωπίζουν;

Διάβασέ μου το...

Ας δούμε πως αντιμετωπίζει τις εξετάσεις το κάθε ζώδιο, ποια είναι τα προσόντα του αλλά και ποια είναι τα αδύνατα σημεία του!

Πανελλήνιες Εξετάσεις και ζώδια! Πως τις αντιμετωπίζουν;
-

Ξεκίνησαν οι Πανελλήνιες και τα παιδιά μας καλούνται να δώσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους για να εκπληρώσουν τους στόχους και τα όνειρα τους! Η φοιτητική ζωή είναι υπέροχη αλλά για να την ζήσεις πρέπει πρώτα να ζήσεις τον "εφιάλτη" των εξετάσεων!

Καθώς το κάθε ζώδιο αντιδρά με διαφορετικό τρόπο στις προκλήσεις και τα γεγονότα της ζωής, το ίδιο ισχύει και για τις εξετάσεις! Ας δούμε λοιπόν πως αντιμετωπίζει τις εξετάσεις το κάθε ζώδιο, ποια είναι τα προσόντα του αλλά και ποια είναι τα αδύνατα του σημεία!

Κριός

Από μικροί οι Κριοί δείχνουν τη φιλοδοξία τους και την επιθυμία τους για πρωτιά. Ακόμα κι αν έχουν δυσκολίες με τα μαθήματα, τις ξεπερνούν με το πείσμα που είναι χαρακτηριστικό του ζωδίου τους. Αλλά και με τη χαρισματική προσωπικότητά τους, που δεν περνά απαρατήρητη από καθηγητές.

Ταύρος

Στη μελέτη του ο Ταύρος είναι μεθοδικός και τελειομανής, αλλά τείνει να χάνει πολύ χρόνο, ίσως επειδή δεν έχει βρει ακόμα μια αποτελεσματική μέθοδο να τη διεκπεραιώνει. Η σταθερότητα και η υπομονή του ξεπερνούν τον μέσο όρο, και αυτό τον βοηθά στους στόχους του.

Δίδυμοι

Η υψηλή νοημοσύνη του Δίδυμου είναι ένας μεγάλος σύμμαχος στα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια, φτάνει να καταφέρει να κρατήσει το μυαλό του προσηλωμένο για αρκετό χρόνο σε κάποιο αντικείμενο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, στη μελέτη του.

Καρκίνος

Για ένα τόσο ευαίσθητο πλάσμα όπως ο Καρκίνος, οι εξετάσεις δεν είναι και πολύ εύκολη φάση. Ήδη, στη διάρκεια της χρονιάς, έχει περάσει πολύ χρόνο χαμένος στους δικούς του κόσμους. Περισσότερο ονειρεύεται, παρά πραγματοποιεί.

Λέων

Η εξυπνάδα, η φιλοδοξία και η επιθυμία για πρωτιά του Λέοντα είναι ολοφάνερες ήδη από τα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια. Και έχει πλήρη επίγνωση της αξίας του! Σε βαθμό υπερβολικό πολλές φορές, και ενδεχομένως επιζήμιο, καθώς κινδυνεύει να προκαλέσει αντιπάθειες εκεί ακριβώς που δεν θα έπρεπε: στους καθηγητές του.

Παρθένος

Το δυνατό σημείο του Παρθένου στις σπουδές είναι η αναλυτική του ικανότητα και η ακρίβεια στη σκέψη. Από την άλλη, το ζώδιο αυτό διακατέχεται από μια απίστευτη τελειομανία, που συχνά αποδεικνύει έμπρακτα το γνωμικό που λέει ότι «ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο».

Ζυγός

Ο Ζυγός αργεί λίγο να …πάρει μπρος, αλλά αν αποφασίσει ότι ένα μάθημα ή αντικείμενο σπουδών τον ενδιαφέρει, δεν τον σταματά τίποτα. Έχει ταλέντο να διατηρεί καλές σχέσεις με όλους στο μαθητικό ή φοιτητικό περιβάλλον. Από την άλλη όμως, λόγω της κλίσης του προς τις… δημόσιες σχέσεις, είναι ο μαθητής ή ο σπουδαστής που μπορεί να προκαλέσει αντιπάθειες.

Σκορπιός

Η αγάπη του Σκορπιού για τις προκλήσεις, ο ενθουσιασμός με τον οποίο ρίχνεται σε οποιαδήποτε διεκδίκηση και ο δυναμισμός του είναι χαρακτηριστικά που αποδεικνύονται ιδιαίτερα χρήσιμα στα χρόνια των σπουδών του. Εκ πρώτης όψεως δεν δείχνει ότι «σκίζεται» για την πρωτιά, όπως άλλοι, και κανείς δεν μπορεί να τον πει… σπασίκλα.

Τοξότης

Το να «μαντρωθεί» ένας νεαρός Τοξότης σε ένα πρόγραμμα μελέτης για τις εξετάσεις είναι μάλλον δύσκολο. Αν η αγάπη του για τη μάθηση δεν τον έχει κάνει αρκετά επιμελή στη διάρκεια της χρονιάς, σίγουρα δεν είναι ο τύπος που θα καθίσει και θα «σκιστεί» να τα μάθει όλα τις τελευταίες μέρες. Άλλωστε είναι αρκετά αισιόδοξος, ώστε να εμπιστεύεται την καλή του τύχη. Εννοείται πως σπάνια κυνηγά βαθμούς.

Αιγόκερως

Ο Αιγόκερως αντιμετωπίζει τις εξετάσεις σαν την ψηλότερη βουνοκορφή στην οποία θα μπήξει θριαμβευτικά τη σημαία του. Και μάλιστα θα την κατακτήσει ολομόναχος. Έχει ένα τεράστιο απόθεμα αποφασιστικότητας που του επιτρέπει να πετυχαίνει σχεδόν κάθε στόχο του.

Υδροχόος

Οι επιδόσεις του νεαρού Υδροχόου στα μαθήματα είναι κάπως ασταθείς και ο ίδιος συνήθως συμπεριφέρεται με απρόβλεπτο και παρορμητικό τρόπο. Το βέβαιο πάντως είναι ότι τον ενοχλεί πολύ η διαδικασία τού να υποβληθεί σε κάποιες εξετάσεις που του επιβάλλουν άλλοι (τι εκπαιδευτικό σύστημα κι αυτό!).

Ιχθύες

Ευαίσθητος και ονειροπόλος, ο νεαρός Ιχθύς μπορεί να μην έχει καν καταλήξει τι θέλει να κάνει στη ζωή του, με αποτέλεσμα συχνά να επιλέγει μια κατεύθυνση σπουδών ή μια σειρά μαθημάτων μετά από παρότρυνση άλλων. Ή ακολουθώντας το παράδειγμα των φίλων του. Και μετά να την εγκαταλείπει ή να την αλλάζει…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ