Πολιτισμός

15 Δεκεμβρίου 2019 23:23

Δημοπρατήθηκαν γυαλιά του Τζον Λένον (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Ένα από τα ζευγάρια γυαλιών του θρυλικού «σκαθαριού» πουλήθηκε έναντι μεγάλου χρηματικού ποσού σε δημοπρασία.

Δημοπρατήθηκαν γυαλιά του Τζον Λένον (εικόνες)
-

Πάνω από 123.000 ευρώ πουλήθηκαν σε πλειστηριασμό ένα από τα ζευγάρια γυαλιών του Τζον Λένον.

Ο τραγουδιστής των Beatles είχε ξεχάσει τα γυαλιά του στα πίσω καθίσματα αυτοκινήτου του πρώην σοφέρ του, ο οποίος τα πούλησε τον οίκο δημοπρασίας Sotheby.

Σύμφωνα με τον σοφέρ, ο ίδιος ο Λένον του είχε αφήσει τα γυαλιά του, αφού είχε μεταφέρει τον ίδιο και τον Ρίγκο Σταρ μαζί με τον Τζορτζ Χάρισον στα γραφεία του συγκροτήματος, το καλοκαίρι του 1968.

«Όταν ο Τζον βγήκε από το αυτοκίνητο, παρατήρησα ότι τα είχε αφήσει μέσα στο πίσω κάθισμα και έλειπε ο ένας φακός, ενώ ο ένας βραχίονάς τους είχε ξεκολλήσει. Τον ρώτησα αν ήθελε να του τα φτιάξω και μου είπε να μην ανησυχώ, ήταν απλώς για το λουκ. Είπε πως θα έστελνε κάποιον που να το κάνουν», περιγράφει στο γράμμα του ο πρώην σοφέρ.

«Απλώς τα κράτησα εκεί που τα είχε αφήσει ο Τζον», συμπλήρωσε ο ίδιος.

AP - Τζον Λένον - γυαλιά

Σύμφωνα με ανάρτηση της ιστοσελίδας του οίκο δημοπρασιών, «το 1966 ο Τζον Λένον πήρε ένα ζευγάρι στρογγυλά γυαλιά, για το ρόλο του στο «How I Won the War» και σύντομα έγιναν συνώνυμα της εικόνας του και του ονόματός του».

Δεν είναι η πρώτη φορά που γυαλιά του Τζον Λένον βγαίνουν σε δημοπρασία, αφού το ίδιο είχε συμβεί και το 1996, το 2007 και το 2014.

Στις 8 Δεκεμβρίου του 1980 ο Τζον Λένον έπεφτε νεκρός από τα πυρά μανιακού θαυμαστή του, με τον δράστη να δηλώνει 10 χρόνια αργότερα ότι σκότωσε το μέλος του θρυλικού συγκροτήματος των Beatles επειδή είχε «σκοτώσει την ηλικία της αθωότητας».