Κόσμος

29 Οκτωβρίου 2020 11:40 Τελευταία ενημέρωση : 29 Οκτωβρίου 2020 15:01

Φρίκη στη Γαλλία: Αποκεφαλισμός γυναίκας σε εκκλησία (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Νέα τρομοκρατική επίθεση ως “αντίποινα” για τα σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ. Τουλάχιστον τρεις οι νεκροί.

Φρίκη στη Γαλλία: Αποκεφαλισμός γυναίκας σε εκκλησία (βίντεο)
-

Σοκαρισμένη είναι η διεθνής κοινή γνώμη από τη νέα τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία. Ο δράστης αποκεφάλισε μία γυναίκα μέσα σε καθεδρικό ναό της Νίκαιας και σκότωσε με μαχαίρι άλλους δύο ανθρώπους. 

Από την επίθεση τραυματίστηκαν και άλλα άτομα, ενώ η περιοχή αποκλείστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ο μακελάρης, ο οποίος συνελήφθη, φέρεται να είπε πως ήθελε να “τιμωρήσει” τους Γάλλους για τα σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ, αναβιώνοντας τις μνήμες από τον φρικτό αποκεφαλισμό του καθηγητή στο Παρίσι.

Επίθεση - εκκλησία - Νίκαια - Γαλλία

Γαλλία - επίθεση - μαχαίρι - Νίκαια

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε έναν άνδρα στο Μονφαβέ, κοντά στην Αβινιόν της νότιας Γαλλίας, ο οποίος νωρίτερα είχε απειλήσει περαστικό με όπλο, ανακοίνωσε η αστυνομία επιβεβαιώνοντας προηγούμενες πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης. Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, ο άνδρας είχε φωνάξει "Αλλάχου Άκμπαρ".

Μηνύματα αλληλεγγύης προς τη Γαλλία

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την εξής ανάρτηση στα γαλλικά στο Twitter, για τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας: «Profondement choque par l' attaque terroriste de #Nice. Pleine solidarite envers la France. Nous sommes unis». Με την ανάρτησή του ο Έλληνας πρωθυπουργός δηλώνει «Βαθιά σοκαρισμένος από την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια» εκφράζοντας παράλληλα «Απόλυτη αλληλεγγύη προς τη Γαλλία. Είμαστε ενωμένοι».

Μήνυμα αλληλεγγύης προς τη Γαλλία και ενότητας απέναντι στη βαρβαρότητα και το φανατισμό απηύθυναν, μέσω του twitter, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με αφορμή τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα στη Νίκαια. 

«Καταδικάζω τη φρικτή και βάναυση επίθεση που έλαβε χώρα στη Νίκαια και είμαι ολόψυχα με τη Γαλλία. Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα αυτής της φρικιαστικής πράξης.  Ολόκληρη η Ευρώπη βρίσκεται σε αλληλεγγύη προς τη Γαλλία. Παραμένουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι απέναντι στη βαρβαρότητα και τον φανατισμό», είναι το μήνυμα της Προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.  

Ο Σαρλ Μισέλ από την πλευρά του αναφέρει: «Εκφράζω την πλήρη αλληλεγγύη μου στη Γαλλία και τους Γάλλους. Οι σκέψεις μου είναι στα θύματα της απαιχθούς επίθεσης στη Νϊκαια και στους οικείους τους. Όλη η Ευρώπη είναι μαζί σας».

Επίθεση - εκκλησία - Νίκαια - Γαλλία

Επίθεση - εκκλησία - Νίκαια - Γαλλία