Καιρός

25 Νοεμβρίου 2020 06:04

Καιρός: Οι βοριάδες ρίχνουν την θερμοκρασία την Τετάρτη

Διάβασέ μου το...

Πτώση της θερμοκρασίας και ισχυροί βοριάδες συνθέτουν το σκηνικό του σημερινού καιρού. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Την Τετάρτη, στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα και νωρίς το πρωί στην Κρήτη, μεμονωμένες καταιγίδες.
Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, με ένταση στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρη πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια και τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Στην Αττική, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6, στα ανατολικά 6 με 7 και πρόσκαιρα στον Ευβοϊκό έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ιυμανθεί από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος και μόνο τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες στη δυτική Μακεδονία.  Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Εξασθένηση αναμένεται το βράδυ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 00 (μηδέν) έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από -01 (μείον 1) έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια αναμένονται νεφώσεις παροδικα αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Στην ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βρειοανατολικοί 5 με 6, στα ανατολικά και τα νότια 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην Κρήτη θα εκδηλωθούν  τοπικές βροχές στην Κρήτη, και πιθανόν νωρίς το πρωί μεμονωμένες καταιγίδες.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα δυτικά έως 8 μποφόρ. Εξασθένηση αναμένεται από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου περιμένουμε λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το απόγευμα. Στα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν νεφώσεις αυξημένες στα νοτιότερα τμήματα, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ, που από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Σάμο, αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρου για 26-11-2020


Την Πέμπτη, στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά και τα Δωδεκάνησα 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο μέχρι το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, ωστόσο παγετός προβλέπεται να σημειωθεί τις πρωινές και νυχτερινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ