Υγεία - Περιβάλλον

25 Ιανουαρίου 2021 12:01 Τελευταία ενημέρωση : 26 Ιανουαρίου 2021 14:00

Κορονοϊός: δεκάδες κρούσματα σε γηροκομείο

Διάβασέ μου το...

Διψήφιος αριθμός ηλικιωμένων έχει μεταφερθεί σε νοσοκομεία με σοβαρά συμπτώματα.

Κορονοϊός: δεκάδες κρούσματα σε γηροκομείο
-

(εικόνα αρχείου) 

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές Αρχές, μετά τον εντοπισμό δεκάδων κρουσμάτων κορονοϊού, σε οίκο ευγηρίας στο Μαρούσι.

Σύμφωνα με το protothema.gr, περισσότερα από 40 άτομα έχουν προσβληθεί, τρόφιμοι και εργαζόμενοι του ιδρύματος.

Τουλάχιστον δέκα από αυτούς έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο με εντονότερα συμπτώματα, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το πρόγραμμα του εμβολιασμού είχε πραγματοποιηθεί κανονικά στους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται εκεί.

Σε ανακοινωση του, ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει "Τον τελευταίο καιρό η κυβέρνηση παρουσιάζει μια πλαστή εικόνα ότι η πανδημία είναι υπό έλεγχο και ότι η εμβολιαστική εκστρατεία διεξάγεται ομαλά.  Τα πρόσφατα κρούσματα, όμως, στα Γηροκομεία Βόλου (33) και Αμαρουσίου (40) μέσα σε δύο μέρες δείχνουν ότι δεν δικαιολογείται ο κυβερνητικός εφησυχασμός και καμία χαλάρωση, ειδικά όταν αφορούν ηλικιωμένους, οι οποίοι ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου. Παράλληλα, ανησυχία μας προκαλούν οι δηλώσεις της κ. Δόμνας Μιχαηλίδου ότι το 40% των εργαζόμενων και ωφελούμενων σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί, νούμερο εξαιρετικά υψηλό. Δυστυχώς η ίδια η πραγματικότητα διαψεύδει με τον πλέον τραγικό τρόπο την κυβέρνηση και την επίπλαστη εικόνα που θέλει να επικοινωνήσει.?".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ