LATEST NEWS
 
Οικονομία /ΓενικάΔημοσίευση: 20 Σεπτεμβρίου 2016 09:49

Στο επίκεντρο τα “αμαρτωλά δάνεια” και οι διώξεις Καλογρίτσα για φοροδιαφυγή

Οι καταγγελίες για παράτυπες δανειοδοτήσεις, φοροδιαφυγή και «μαύρο χρήμα». Στην Βουλή οι πλειοδότες για τις άδειες και ο Νίκος Παππάς.

 

Τη μορφή «χιονοστιβάδας» παίρνουν πλέον οι αποκαλύψεις και οι καταγγελίες για τα δάνεια που έχει λάβει ο κ. Καλογρίτσας -ένας εκ των υπερθεματιστών για τις τηλεοπτικές άδειες-λίγες μέρες μετά το σάλο για το πόθεν έσχες του.

Την ίδια στιγμή και μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση με έντονες αντεγκλήσεις, αποφασίστηκε οι «πρωταγωνιστές» του διαγωνισμού για τις άδειες να εμφανιστούν ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Έτσι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθούν στη Βουλή οι 4 κάτοχοι των τηλεοπτικών αδειών και ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

Τα «αμαρτωλά δάνεια» της Attica Bank στον Καλογρίτσα

Ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA, σε ρεπορτάζ του κάνει λόγο για στοιχεία «φωτιά» που αφορούν τις σχέσεις των επιχειρήσεων Καλογρίτσα με την Attica Bank, επικαλούμενος το πόρισμα της ΤτΕ για την τράπεζα, που οδεύει ήδη προς τη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι επιχειρήσεις Καλογρίτσα, έχουν δανειοδοτηθεί από την εν λόγω τράπεζα με 105εκ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2015, με τα 50 από αυτά να έχουν δοθεί επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Οι χορηγήσεις συνεχίστηκαν και το 2016, με δανειοδοτήσεις ακόμα 22 εκ. ευρώ, τα 15 εκ των οποίων λίγες μέρες πριν τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ είχαν εγκριθεί κι άλλα δάνεια ύψους 19 εκ. ευρώ, τα οποία όμως «πάγωσαν» μετά την παρέμβαση της ΤτΕ.

Τράπεζα - ATTICA BANK

Ο έλεγχος της Τραπέζης της Ελλάδος για τη φετινή χρονιά και ειδικά για τα δάνεια των 22,6 εκατ. ευρώ που πήρε ο κατασκευαστής, φέρεται να εντοπίζει παράνομες και παράτυπες πρακτικές από την πλευρά των υπευθύνων της τράπεζας Αττικής αλλά και κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις από την πλευρά του επιχειρηματία σχετικά με το τελευταίο δάνειο των 15 εκατ. ευρώ.

Η ΝΔ, σχολιάζοντας αυτές τις πληροφορίες σε κοινή ανακοίνωση των αρμόδιων τομεαρχών της,'Ολγας Κεφαλογιάννη και Κώστα Καραμανλή, τονίζει μεταξύ άλλων, «όλα αυτά που αποκαλύπτονται αναδεικνύουν έχουν οσμή μεγάλου σκανδάλου. Η Κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει τα επικίνδυνα παιχνίδια με την Τράπεζα Αττικής. Να δώσει άμεσα το πόρισμα στη δημοσιότητα. Να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός υπεύθυνα.

Χωρίς διαρροές. Χωρίς καμία χρονοτριβή. Να σταματήσει τις προσπάθειες συσκότισης και παραπλάνησης .Χωρίς καμία άλλη παρέμβαση. Σήμερα. Γιατί κάθε ημέρα που περνάει αυξάνει το κόστος για τον τόπο. Αυξάνει όμως και τις ευθύνες για όσους προσπαθούν να συγκαλύψουν τη δύσοσμη και σκοτεινή ιστορία της Τράπεζας Αττικής».

Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας το θέμα, υποστηρίζει ότι, «η ΣΥΡΙΖΑBANK χρηματοδότησε το ΣΥΡΙΖΑCHANNEL με τα λεφτά των φορολογουμένων και των ασφαλισμένων» και μεταξύ άλλων συμπληρώνει ότι:Οι αποκαλύψεις και τα δημοσιεύματα για το «τρίγωνο της διαπλοκής» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-Καλογρίτσα-Τράπεζα Αττικής καθημερινά πολλαπλασιάζονται.

Ο ευνοούμενος εργολάβος του ΣΥΡΙΖΑ δανειοδοτείται προνομιακά από την Τράπεζα Αττικής και επιχειρεί με διάτρητο πόθεν έσχες να αποκτήσει και κανάλι. Το Υπουργείο Επικρατείας με την διορισμένη από αυτό Επιτροπή στον διαγωνισμό -παρωδία, σπεύδει να εγκρίνει το πόθεν έσχες με τα βοσκοτόπια χωρίς καν έλεγχο!!!».

Στην καταγγελία ότι η εμπλοκή της οικογένειας Καλογρίτσα στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών είναι σχέδιο «συγκεκριμένων υπουργών και συγκεκριμένων κομματικών δημοσιογράφων του ΣΥΡΙΖΑ» προχώρησε ο Σταύρος Θεοδωράκης με δηλώσεις του από στο περιστύλιο της Βουλής, εκτιμώντας ότι οι αποκαλύψεις τις επόμενες ημέρες θα είναι καταιγιστικές υπό την πίεση των αποκαλύψεων και των γεγονότων.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε παράλληλα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ως το καλύτερο παιδί του παλιού συστήματος δίνει λεφτά, πολλά εκατομμύρια στους δικούς του εργολάβους», ενώ επανέλαβε την απαίτηση του Ποταμιού να παρουσιαστεί το πόρισμα για την τράπεζα Αττικής

Τράπεζα - ATTICA BANK

Καραμπάτσος: είναι δικαίωμα μου να διαθέτω όπως θέλω την περιουσία μου

Μέσα σε όλο αυτό το θόρυβο εμφανίστηκε και ο κ. Καραμπάτσος, ο οποίος είναι ο φίλος του κ. Καλογρίτσα που του παραχώρησε το «βοσκοτόπι» που χρησιμοποιήθηκε για τον έλεγχο του πόθεν έσχες.

Ο κ. Καραμπάτσος σε μια μακροσκελή ανακοίνωση του, υπογραμμίζει ότι είναι δικαίωμα του να παραχωρεί τα περιουσιακά του στοιχεία στον κ. Καλογρίτσα, χωρίς όμως να δίνει καμία άλλη ουσιαστική εξήγηση και επισημαίνει:

  • Έχω επιχειρηματική δράση 30 ετών που συνεχίζεται
  • Δεν υπάρχει καμία νομική αμφισβήτηση για μέρος της έκτασης από ιδιώτη ή τον Δήμο Ιθάκης
  • Έγκυρο και ισχυρό το πληρεξούσιο των δύο αδελφών που, μου παραχωρούν από το 2000, απόλυτη εξουσία στα 3.000 από τα στρέμματα της έκτασης
  • Η αξία της έκτασης προσδιορίζεται από τα 5.000 στρέμματα, με 5 χλμ πρόσοψη στην θάλασσα, την σπανιότητα, την ομορφιά και το αναπτυξιακό δυναμικό της. Γι΄ αυτήν υποβλήθηκε το 2013 Fast Track επενδυτικό σχέδιο ύψους 738,4 εκ. ευρώ, που εγκρίθηκε ομοφώνως από την αρμόδια επιτροπή

Καλογρίτσας - βοσκοτόπι

Φοροδιαφυγή και ξέπλυμα «μαύρου χρήματος»

Για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, στο πλαίσιο των ερευνών των αρχών για τις λίστες φοροδιαφυγής, που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2015 ελέγχονται ο κατασκευαστής Χρήστος Καλογρίτσας και ο γιος του Ιωάννης - Βλαδίμηρος, ο υπερθεματιστής δηλαδή της μιας από τις 4 τηλεοπτικές άδειες

Η μια δικογραφία που αφορά τον Χρήστο Καλογρίτσα και εκκρεμεί στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών αφορά φοροδιαφυγή ύψους περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ και ξέπλυμα χρήματος και βρίσκεται στο στάδιο παραπομπής σε δίκη.

Η άλλη δικογραφία εκκρεμεί σε ανακριτή και αφορά τον Ιωάννη-Βλαδίμηρο Καλογρίτσα, γιό του Χρήστου Καλογρίτσα και υπερθεματιστή μιας από τις 4 τηλεοπτικές άδειες. Του ασκήθηκε ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή περίπου 4 εκατομμυρίων ευρώ και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος με βάση τις αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και δηλώσεων.

AP - control room - οθόνες - στούντιο - τηλεόραση

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει δήλωσε πως, «αν για οποιοδήποτε συμμετέχοντα είτε για τον κ. Καλογρίτσα είτε για τους υπόλοιπους, υπάρχουν στο διαγωνισμό σημεία που είναι παράνομα ή που δεν καλύπτουν τις προδιαγραφές, η επιτροπή είναι υποχρεωμένη να τηρήσει τη νομοθεσία κατά γράμμα. Όποιος κερδίσει το διαγωνισμό, πληροί τις προδιαγραφές και τηρήσει το νόμο θα έχει άδεια. Όποιος δεν πληροί τις προδιαγραφές και τους κανόνες, απλά δεν θα έχει άδεια».

Ζήτημα ποινικών και πολιτικών ευθυνών στην περίπτωση που βρεθούν στοιχεία εναντίον αυτών που ανακήρυξαν ως υπερθεματιστή τον κ. Καλογρίτσα, έθεσε ευθέως ο Υπ. Εσωτερικών.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είπε «να μας καταθέσει ο κ. Στουρνάρας, όλα τα στοιχεία. Τι έχει γίνει με την τράπεζα Αττικής, όλα αυτά τα χρόνια. Το απαιτούμε, ναι, το απαιτώ εγώ και με δημόσια τοποθέτηση.

Έκτακτη συνέντευξη τύπου παραχώρησαν ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας, ο αρμόδιος συντονιστής Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης, Μάκης Βορίδης και ο εκπρόσωπος Τύπου, Γιώργος Κουμουτσάκος, με αντικείμενο το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Οι τόνοι που χρησιμοποιήθηκαν από τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ιδιαίτερα υψηλοί και δεν δίστασαν να κάνουν αναφορά σε προσπάθεια της Κυβέρνησης να συγκαλύψει ένα μεγάλο σκάνδαλο.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠροκλητική εξαίρεση από τις περικοπές για συνταξιούχους της ΤτΕ – Μεταξύ αυτών ο Μάκης ΜπαλαούραςΣήμερα 11:00 | Οικονομία

"Ακροβασία" μεταξύ νόμιμου και ηθικού. "Βέλη" στην ΕΚΤ για νόμο του ...2016 απο τον Τάσο Πετρόπουλο.

Πετρόπουλος για την εξαίρεση - πρόκληση: η ΕΚΤ ορίζει το καθεστώς για τους συνταξιούχους της ΤτΕΣήμερα 11:44 | Οικονομία

Τι λέει για τον νόμο της Κυβέρνησης που ψηφίστηκε το 2016 και την στάση του Μάριο Ντράγκι.

Εγκαινιάστηκαν οι νέες εγκαταστάσεις παραγωγής της “Παπαστράτος”Σήμερα 06:27 | Οικονομία

Η εταιρεία αφήνει οριστικά πίσω της το τσιγάρο, παράγοντας αποκλειστικά τις θερμαινόμενες ράβδους καπνού για το IQOS.

“Όχι” στην προληπτική γραμμή από τις ΒρυξέλλεςΧθες 13:51 | Οικονομία

"Καρφιά" κατά ΔΝΤ για πρόωρα μέτρα και χρέος. Οι προκλησεις για την Αθήνα, οι κίνδυνοι και οι προοπτικές της οικονομίας.

Pοή στη κατηγορία: Οικονομία
Παυλόπουλος σε Τουρκία: Η “Συνθήκη της Λωζάννης” δεν αλλάζει13:44Μητροπολίτης Μεσσηνίας: οι αποφάσεις Φίλη για τα Θρησκευτικά έχουν ήδη καταργηθεί από τον Γαβρόγλου13:43Πυρπόλησαν αυτοκίνητα εταιρείας στην Θεσσαλονίκη (βίντεο)13:31Λάκης Γαβαλάς: Η ζωή στην φυλακή, το επισκεπτήριο και… ο τραχανάς (βίντεο)13:22“Μάχη” στο Τελ Αβίβ για τον Παναθηναϊκό13:10Ούτε ο Λυκουρέντζος θα πάει στην Προανακριτική για την Novartis12:58Φονική έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών στην Τσεχία (βίντεο)12:45Συμβολαιογράφοι: δεν έχει ματαιωθεί ούτε ένας πλειστηριασμός12:32Φίλης: Το σχολείο δεν είναι Κατηχητικό – Αντισυνταγματική η απόφαση του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά12:19Μπακαλιάρος σκορδαλιά από τον Βασίλη Καλλίδη12:07Ζώδια: οι προβλέψεις της Πέμπτης11:56Πετρόπουλος για την εξαίρεση - πρόκληση: η ΕΚΤ ορίζει το καθεστώς για τους συνταξιούχους της ΤτΕ11:44Σαρκοζί: οι συκοφαντίες έχουν κάνει την ζωή μου κόλαση11:31Το Πρωινό: Έρχονται τα “Όσκαρ” του σεξ στην Ελλάδα – Όλες οι λεπτομέρειες (βίντεο)11:19Προκλητική εξαίρεση από τις περικοπές για συνταξιούχους της ΤτΕ – Μεταξύ αυτών ο Μάκης Μπαλαούρας11:00Νέα “μύδροι” Σαμαρά για την Novartis – Δεν θα πάει στην Προανακριτική της Βουλής10:54Βίντεο από σύγκρουση πλοίων– Δεκάδες κοντέινερ κατέληξαν στην θάλασσα10:41Οι όροι του Βασιλειάδη για την επανέναρξη του πρωταθλήματος10:28Handelsblatt: η Μέρκελ προσπαθεί να αποφυλακίσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς10:16Πάιατ: “Δεν νίπτουμε τας χείρας μας” για την υπόθεση των δύο στρατιωτικών10:03
00:01:57Η Κομισιόν επιβεβαιώνει την πίεση του ΔΝΤ για την πρόωρη λήψη μέτρωνΧθες 20:44 
00:01:02 
Αντιμέτωπος με κατάσχεση ένας στους τρεις φορολογούμενουςΧθες 20:45
00:01:52 
Φόρους …Σουηδίας πληρώνουν οι Έλληνες, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑΧθες 20:45
00:01:21 
“Ασπίδα” της Ergo Ασφαλιστική στους δρομείς του Ημιμαραθώνιου της ΑθήναςΧθες 20:54
00:02:44 
“Χρυσό deal” στην Τουρκία για μεταβίβαση του Ομίλου DoganΧθες 20:06
00:01:14 
Κατέρρευσε η ιστοσελίδα του Εξοικονομώ Κατ΄Οίκον20-03-2018 20:56
00:02:00 
Grow Your Business: στήριξη σε επιχειρήσεις για να μειώσουν την επιβάρυνση του περιβάλλοντος20-03-2018 20:55
00:02:13 
Στενάζουν από τις μεγάλες απώλειες στα εισοδήματα τους οι Έλληνες20-03-2018 20:40
00:02:03 
Η …απολαυστική on camera αντιπαράθεση Τσακαλώτου - Στουρνάρα20-03-2018 13:59
00:01:17 
Ο Κινέζος πρέσβης στον ΑΝΤ1: τι λέει για τις σχέσεις της χώρας του με την Ελλάδα19-03-2018 20:59
00:02:17 
Νέα αντιπαράθεση Τσακαλώτου με Στουρνάρα – Πρωταγωνίστρια στην μείωση μισθών η Ελλάδα19-03-2018 20:51
00:02:04 
ΕΑΕΕ: Θα αφήσεις την υγεία σου στη σφαίρα του…αόρατου;19-03-2018 17:28
00:01:31 
Κερδίζει ξανά το ενδιαφέρον των τουριστών η Αθήνα19-03-2018 13:49
00:01:42 
Ο εμπνευστής της μοριακής γαστρονομίας στην Αθήνα18-03-2018 13:51
00:02:15 
Έλληνες επιστήμονες σε μονάδα εξωσωματικής γονιμοποίησης στο Κόσσοβο18-03-2018 13:50
00:01:55 
Αισιόδοξη …αυστηρότητα προς την Ελλάδα από τον νέο Γερμανό ΥΠΟΙΚ17-03-2018 13:33
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο