LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΜεσσηνίαΔημοσίευση: 20 Μαΐου 2016 00:00

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα “Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας”

Οι περισσότεροι από 150 επαγγελματίες της εστίασης που παρευρέθηκαν στα φετινά Σεμινάρια είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά σημαντικούς επαγγελματίες του χώρου και να μαγειρέψουν μαζί τους.

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν για μια ακόμα χρονιά τα «Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας» για τους επαγγελματίες της εστίασης που διοργάνωσε δωρεάν το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη», σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, το ΙΕΚ Ορίζων και το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του ΤΕΙ Πελοποννήσου. Η τριήμερη εκδήλωση, που αποτελεί πλέον θεσμό, πραγματοποιήθηκε για 4η χρονιά στο Navarino Dunes, στην Costa Navarino, από τις 10 ως τις 12 Μαΐου 2016.

Στόχος των Σεμιναρίων είναι η ανάδειξη και καθιέρωση της γαστρονομικής παράδοσης της Μεσσηνίας και η ενίσχυση της προβολής και χρήσης των τοπικών προϊόντων. Οι περισσότεροι από 150 επαγγελματίες της εστίασης που παρευρέθηκαν στα φετινά Σεμινάρια είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά σημαντικούς επαγγελματίες του χώρου και να μαγειρέψουν μαζί τους, μαθαίνοντας παράλληλα νέους τρόπους χρήσης και αξιοποίησης των τοπικών προϊόντων και αποκομίζοντας πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες για θέματα που αφορούν συνολικά τη λειτουργία ενός χώρου εστίασης. Στην φετινή διοργάνωση συμμετείχαν βραβευμένοι σεφ,  όπως ο Δημήτρης Μελεμενής – Costa Navarino, ο Κώστας Τσίγκας – Vespa Rosa, Pere Ubu, Testaccio & Steak Frites, ο Λευτέρης Λαζάρου – Varoulko Seaside, o Δόξης Μπεκρής - Γενικός Υπεύθυνος Chef για τα ξενοδοχεία και τα resorts του ομίλου “Fairmont” στην Αφρική, o Δημήτρης Δημητριάδης - Chef στο “Artisanal”, ο Γιώργος Βενιέρης - Chef “Mr. Pug” και o Αλέξανδρος Φουρούλης - Chef & συνιδιοκτήτης στο “ΜΑΝΗΜΑΝΗ”.

Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν την θεωρητική ενότητα που παρουσίασε ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου «Στήνοντας το εστιατόριό μου», είδαν στην πράξη τη διαδικασία παρασκευής μοναδικών πιάτων με Μεσσηνιακές συνταγές και προϊόντα από όλους τους σεφ, συμμετείχαν σε γευσιγνωσία τοπικού ελαιόλαδου μαθαίνοντας να αναγνωρίζουν τα ποιοτικά στοιχεία και χαρακτηριστικά του και επισκέφτηκαν μαζί με τον σεφ Δημήτρη Μελεμένη τους πλούσιους λαχανόκηπους της Costa Navarino.

Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη - Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας 2016

Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη - Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας 2016

Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη - Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας 2016

Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη - Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας 2016

Ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου δήλωσε σχετικά με τα σεμινάρια: «Το όραμα του Καπετάν Βασίλη για τη Μεσσηνία εξακολουθεί να αποτελεί οδηγό για όλους μας και το Ίδρυμα τιμά επάξια αυτή την παρακαταθήκη. Συμβουλεύω πάντα όλους τους συμμετέχοντες να είναι ειλικρινείς απέναντι σε όσους επισκέπτονται το εστιατόριο ή την ταβέρνα τους χρησιμοποιώντας τις εξαιρετικές πρώτες ύλες που παράγει η Μεσσηνιακή φύση. Και ότι αυτή η δουλειά χρειάζεται μεράκι και αγάπη. Είναι πραγματικά ενθαρρυντικό το γεγονός ότι οι επαγγελματίες της περιοχής συμμετέχουν κάθε χρονιά δυναμικά και πολλές φορές εφαρμόζουν στην πράξη συμβουλές και τεχνικές που παρουσιάζονται στα ετήσια Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην εξέλιξη της επιχείρησής τους προς όφελος στην ουσία της περιοχής συνολικά».

Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη - Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας 2016

Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη - Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας 2016

Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη - Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας 2016

Πολύτιμο συστατικό των συνταγών που εκτέλεσαν οι διακεκριμένοι σεφ στα cooking classes αποτέλεσαν οι υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, σε συνδυασμό με τις τεχνικές της σύγχρονης γαστρονομίας. Χρησιμοποιήθηκαν θαλασσινά προϊόντα και προϊόντα κρέατος συνθέτοντας ξεχωριστά πιάτα όπως “Βιολογικό κοκοράκι με κριθαράκι, αρακά, σάλτσα από σταφίδες και κρασί Μοσχάτο”, “Κατσικάκι με βλαστούς ντοματιάς και πουρέ από καρότο αρωματισμένο με κύμινο”, “Μπακαλιάρος Τσιλάδια”, “Χοιρινό στήθος με πετιμέζι, φιστίκια, ‘παστό’ και ξύδι”, “Πικάντικες γαρίδες”, “Σύγκλινο με αφρό καγιανά στο κέλυφος”, “Κουσκούς κουνουπιδιού καπαμά”, “Τσιλάδια με τεμπούρα μπακαλιάρου” και “Scrabbled eggs με αγκινάρες και πάστα ελιάς”.

Ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος «Καπετάν Βασίλη», κ. Ξενοφώντας Κάππας, τόνισε: «Είναι μεγάλη χαρά για εμάς, να βλέπουμε την μεγάλη ανταπόκριση αλλά και το ζωντανό και αυξανόμενο ενδιαφέρον των επαγγελματιών του χώρου σχετικά με αυτόν τον θεσμό. Είναι μια διοργάνωση που χρόνο με τον χρόνο εξελίσσεται ώστε να απαντά στις ανάγκες των συμμετεχόντων, δίνοντας παράλληλα σημαντική ώθηση και προβολή στην μοναδικών χαρακτηριστικών γαστρονομία και τα προϊόντα της περιοχής. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση, δημιουργώντας διαρκώς τις κατάλληλες προϋποθέσεις για περαιτέρω αναβάθμιση του γαστρονομικού και κατ’ επέκταση αγροτικού προϊόντος της Μεσσηνίας».   

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝεκρός ο δράστης της επίθεσης στο ΣτρασβούργοΧθες 22:27 | Κόσμος

Σε συντονισμένη επιχείρηση οι ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας εξουδετέρωσαν τον δράστη. Που κρυβόταν ο Σερίφ Σεκάτ. Πως τον εντόπισαν οι Αρχές.

Σκοπιανό: η “βόμβα” Καμμένου και τα “ήξεις αφήξεις” των ΑΝΕΛΧθες 19:39 | Πολιτική

Η πρώτη δήλωση και οι…διευκρινίσεις του ΥΕΘΑ, οι αντιφατικές θέσεις των βουλευτών του και η στάση του Ζόραν Ζάεφ .

Έγκλημα στην Ρόδο: Σοκαρισμένη δηλώνει στον ΑΝΤ1 η μητέρα του 21χρονου (βίντεο)Χθες 19:53 | Κοινωνία

Ανατροπή στην υπόθεση της δολοφονίας της 21χρονης φέρνουν τα αποτελέσματα του Εγκληματολογικού. Τι “δείχνουν” τα δαχτυλικά αποτυπώματα.

Ελεύθεροι οι προφυλακισμένοι για “λαθρεμπόριο χρυσού”Χθες 15:32 | Κοινωνία

Ο ενεχυροδανειστής και άλλοι κατηγορούμενοι δεν θα παραμείνουν έγκλειστοι μέχρι την διεξαγωγή της δίκης.

Pοή στη κατηγορία: Πολιτική
Το “Πρωινό” στο χριστουγεννιάτικο πάρτι για τη μυθοπλασία του ΑΝΤ1 (βίντεο)00:10Δύο συλλήψεις για το σεξ στην κορυφή της πυραμίδας της Γκίζας23:59Europa League: στην επόμενη φάση ο Ολυμπιακός μετά τον θρίαμβο επί της Μίλαν23:54Ποτάμι: υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά…23:43Ο “άγραφος νόμος” της φυλακής (βίντεο)23:31Τοσουνίδης: εκτός ΑΝΕΛ ο Τέρενς Κουίκ23:18Σύλληψη 43χρονου για τον βιασμό 13χρονης23:06Εξιχνιάστηκε η άγρια δολοφονία στην Μόρια22:54Η Βίκυ Κουλιανού στο “Πρωινό” (βίντεο)22:41Νεκρός ο δράστης της επίθεσης στο Στρασβούργο22:27Θρίλερ με “απώλεια όπλων” στο ΑΤ Εξαρχείων22:15Europa League: πικρή ήττα για τον ΠΑΟΚ από την Μπάτε Μπορίσοφ22:01Τσίπρας: να χτίσουμε “οικονομικό ανάχωμα” για την ακροδεξιά στην Ευρώπη21:48Την παραγωγή νέων επιθετικών οπλών ανακοίνωσε ο Ερντογάν (βίντεο)21:35Εντυπωσίασαν οι δημιουργίες της Σίλιας Κριθαριώτη στα British Fashion Awards! (εικόνες)21:21Εγκλήματα σε Θάσο και Καβάλα εξιχνιάστηκαν μετά από 17 χρόνια (βίντεο)21:08Ένα... βήμα πριν την πρώτη τουριστική πτήση στο διάστημα20:55Τάσεις MRB στον ΑΝΤ1: Η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, οι πρόωρες κάλπες και η Συμφωνία των Πρεσπών (βίντεο)20:42Euroleague: ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε της Εφές20:29Δικηγόρος 21χρονου στον ΑΝΤ1: το φονικό σίδερο το χρησιμοποίησε ο 19χρονος (βίντεο)20:16
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο