LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΚυβέρνησηΔημοσίευση: 17 Οκτωβρίου 2017 19:19

Τραμπ σε Τσίπρα: Η Ελλάδα σίγουρα θα “επιστρέψει”

Το πρώτο "στίγμα" απο τον Πρόεδρο των ΗΠΑ κατά την συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα, στον Λευκό Οίκο. Τι είπαν μπροστά στις κάμερες. Πρόκληση Τσίπρα σε Τραμπ να έρθει στην Ελλάδα.


«Η Ελλάδα έχει περάσει από πολλές δυσκολίες τα τελευταία χρόνια για να επιστρέψει, κάνει «καλή δουλειά» και σίγουρα θα “επιστρέψει”, τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την επίσημη υποδοχή του Αλέξη Τσίπρα στο Οβάλ Γραφείο.

Όπως είπε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, «όπως ξέρετε έχουμε διαχρονικές σχέσεις με την Ελλάδα, έχουμε μπροστά μας  την αναβάθμιση των F-16. Θα συζητήσουμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα και η Ελλάδα να βοηθήσει εμάς».

Αμέσως μετά, ο Αλέξης Τσίπρας, αφού δήλωσε βέβαιος ότι θα γίνουν επικοιδομητικές συζητήσεις, δήλωσε ότι η επίσκεψη του στον Λευκό Οίκο έρχεται σε μια «σημαντική συγκυρία για την στρατηγική μας συνεργασία»

Όπως επεσήμανε ο Πρωθυπουργός, «η Ελλάδα είναι στρατηγικός εταίρος και αξίπιστος σύμμαχος των ΗΠΑ σε μια πολύ ευαίσθητη περιοχή», ενώ κατέληξε ότι οι λαοί των δύο χωρών «μοιράζονται αξίες, όπως η Ελευθερία και η Δημοκρατία, οι οποίες γεννήθηκαν στην Ελλάδα».

AP - ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ - ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ - ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ

AP - ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ - ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ - ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ

AP - ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ - ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ - ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ

AP - ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ - ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ - ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ

Αναλυτικά οι πρώτες δηλώσεις των δύο ηγετών: 

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ: Είναι τιμή να έχουμε τον πρωθυπουργό Τσίπρα μαζί μας. Όπως ξέρετε η Ελλάδα έχει περάσει πολλά τα τελευταία χρόνια αλλά κάνουν καταπληκτική δουλειά προκειμένου να επιστρέψουν. Θα επιστρέψουν. Εργαζόμαστε μαζί τους σε μια σειρά θέματα. Αναβαθμίζουν τον αεροπορικό στόλο τους, τα μαχητικά F16, που είναι καταπληκτικά αεροπλάνα. Έχουμε εμπορικές συναλλαγές. Θα έχουμε συναντήσεις κατόπιν με το προσωπικό και γεύμα εργασίας με τους Υπουργούς. Θ συζητήσουμε για επιπλέον τρόπους όπου θα βοηθήσουμε την Ελλάδα και εκείνη εμάς.. Έχουμε μακροχρόνιες σχέσεις με την Ελλάδα. Είναι καλοί φίλοι. Πιστοί φίλοι και σύμμαχοι. Ανυπομονούμε για τις συζητήσεις μας σήμερα. Ευχαριστώ κύριε Πρωθυπουργέ. 

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ-ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε. Ευχαριστώ για την πρόσκληση και την φιλοξενία. Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε μια εποικοδομητική συζήτηση. Είναι μια πολύ σημαντική συγκυρία για την στρατηγική μας συνεργασία και είμαι σίγουρος ότι θα κάνουμε το παν να την ενισχύσουμε. Η Ελλάδα είναι ένας στρατηγικός εταίρος σε μια ευαίσθητη περιοχή αλλά κάθε φορά ήταν ένας αξιόπιστος εταίρος των ΗΠΑ. 

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΗΠΑ: Είναι αλήθεια.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ-ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Μοιραζόμαστε κοινές αξίες. Μην ξεχνάτε ότι στην Ελλάδα γεννήθηκαν οι αξίες της  Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, που όλοι μοιραζόμαστε. Συνεπώς, είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Είναι τιμή για μένα. 

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΗΠΑ: Δική μου τιμή. Ευχαριστώ. 

AP - ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ - ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ - ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ

Πρόσκληση να επισκεφθεί την Ελλάδα απηύθυνε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στη διάρκεια της διευρυμένης συνάντησης των αντιπροσωπειών ΗΠΑ-Ελλάδας στον Λευκό Οίκο, ενώ ο Αμερικανός Πρόεδρος συνεχάρη τον κ. Τσίπρα και την Κυβέρνηση του για τις προσπάθειες που κάνει προκειμένου να βγει η χώρα οριστικά από την κρίση και δήλωσε ότι είναι στο πλευρό της Ελλάδας.

Κατά την έναρξη των διευρυμένων συνομιλιών των δύο αντιπροσωπειών, οι δύο ηγέτες ανέφεραν:

Ντόναλντ Τραμπ: Κύριε Πρωθυπουργέ, είναι σπουδαίο που σας δεχόμαστε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Βρισκόμαστε στην αίθουσα του Υπουργικού Συμβουλίου, ένα πολύ γνωστός χώρος. Πολλά ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν εδώ. Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις μας σχετικά με την Ελλάδα. Η σχέση που έχουμε είναι εξαιρετική, σχέση πολλών ετών. Έχετε περάσει πάρα πολλά. Σας συγχαίρω για όλα όσα έχετε καταφέρει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ξέρω ότι ειδικά στο πεδίο του τουρισμού έχετε μία πολύ δυναμική ανάκαμψη, έχετε αριθμό ρεκόρ σε τουριστικές αφίξεις. Πρέπει να σας αποδώσουμε τα εύσημα για αυτό. Βεβαίως, η Ελλάδα είναι ένας πανέμορφος τόπος. Έχω πολλούς φίλους στην Ελλάδα και είμαστε μαζί σας. Είμαστε μαζί σας και θέλω να σας ευχαριστήσω. Είναι τιμή μας να σας έχουμε εδώ σήμερα.

Αλέξης Τσίπρας: Θέλω να σας ευχαριστήσω πολύ καταρχάς για τη φιλοξενία σας και ελπίζω κάποια στιγμή να έχετε τη δυνατότητα να επισκεφτείτε την Ελλάδα. Είστε πάντοτε καλοδεχούμενος στην Ελλάδα. Πολλοί Έλληνες αγαπούν τις ΗΠΑ, τη χώρα σας, αλλά έχετε και πολλούς Έλληνες στις ΗΠΑ, πράγμα που παίζει κρίσιμο ρόλο στην οικονομία, την πολιτική. Και έχετε και πολλούς υποστηρικτές εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σας ευχαριστώ πολύ.

ΗΠΑ - ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ - ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ - ΥΠΟΥΡΓΟΙ

AP - ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ - ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ - ΥΠΟΥΡΓΟΙ

ΗΠΑ - ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ - ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ - ΥΠΟΥΡΓΟΙ

ΗΠΑ - ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ - ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ - ΥΠΟΥΡΓΟΙ

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠροπαγανδίζει “μακεδονική” ταυτότητα και γλώσσα ο Ζάεφ (βίντεο)Σήμερα 12:58 | Πολιτική

Σε μία προσπάθεια να προσελκύσει ψηφοφόρους απέναντι στο κάλεσμα του Σκοπιανού Προέδρου για μποϊκοτάζ του δημοψηφίσματος.

Διμέτωπη επίθεση Μητσοτάκη για Προσφυγικό και συλλήψεις δημοσιογράφωνΣήμερα 17:17 | Πολιτική

Τι είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ και τι υποστήριξε ο Πάνος Καμμένος για τα κονδύλια από την ΕΕ. Η δηκτική απάντηση του Μαξίμου για τους δημοσιογράφους του "Φιλελεύθερου".

Τσίπρας: Η Ελλάδα αφήνει πίσω την λιτότητα με αρχή τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματαΣήμερα 21:54 | Πολιτική

Η ομιλία του Πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη «Νέλσον Μαντέλα», στο πλαίσιο της 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Κωνσταντινέας: το μίσος φέρνει μίσος (βίντεο)Σήμερα 11:56 | Πολιτική

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο. Εμφανώς καταβεβλημένος αλλά και συγκινημένος στις δηλώσεις του. Νέες συλλήψεις τον ξυλοδαρμό του.

Pοή στη κατηγορία: Πολιτική
Τσίπρας: Η Ελλάδα αφήνει πίσω την λιτότητα με αρχή τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα21:54Στα χέρια του Εισαγγελέα το πόρισμα για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι21:53Δεύτερη σύλληψη για τον ξυλοδαρμό του Ζακ Κωστόπουλου21:40Στα “χασομέρια” πέρασε ο Ολυμπιακός από τη Νέα Σμύρνη21:27Φωτιά στην Ηλεία (εικόνες)21:15Super League: χωρίς νικητή έληξε το “θρίλερ” στο Αγρίνιο21:03Διμέτωπη επίθεση Μητσοτάκη για Προσφυγικό και συλλήψεις δημοσιογράφων20:56Ο Ζακ Κωστόπουλος μέσα από τις συνεντεύξεις του (βίντεο)20:51Τον σκότωσε το φορτηγό που οδηγούσε!20:38Μιχάλης Δημητρακόπουλος στον ΑΝΤ1: ιερό δικαίωμα η άμυνα, ιερότερη όλων η ανθρώπινη ζωή (βίντεο)20:25Οδηγός… 13 ετών “κάρφωσε” ποδηλάτη σε γκαράζ (βίντεο)20:12Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος στον ΑΝΤ1 για τα “όρια της αυτοδικίας” (βίντεο)20:00Αστυνομικός σκοτώθηκε με την μηχανή του – Νεκρός κι άλλος μοτοσικλετιστής19:48Σοκ στην Λαμία: Μαχαίρωσε την φίλη της αδερφής του μπροστά στα ανίψια του (εικόνες)19:35Συνελήφθη στα σύνορα με την Ελλάδα συγγενής του Οτσαλάν19:22“Παραιτήθηκε” πριν τον… “παραιτήσουν” ο υφυπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ19:10Voucher σε όλα τα παιδιά πυρόπληκτων περιοχών18:57Σκουρλέτης και η μισή ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατά Αχτσιόγλου για τις συντάξεις χηρείας18:45Ο Αντετοκούνμπο αποκάλυψε τι τον συμβούλευσε ο Κόμπι Μπράιαντ (βίντεο)18:33Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για επιδείνωση του καιρού18:21
Κρεσέντο τουρκικών προκλήσεων στην Μεσόγειο και προπαγάνδα του ΕρντογάνΧθες 20:35 
 
Κρίσιμη η τελευταία εβδομάδα πριν το δημοψήφισμα στα Σκόπια Χθες 20:30
 
Ξυλοκόπησαν τον Πέτρο Κωνσταντινέα Χθες 20:44
 
Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δημοσιογράφοι του “Φιλελεύθερου” Χθες 19:59
00:01:00 
Ηχηρό μήνυμα Παυλόπουλου για τις τουρκικές προκλήσειςΧθες 13:26
00:00:57 
Ομιλία Κουτσούμπα στο Φεστιβάλ της ΚΝΕΧθες 13:27
00:01:19 
Υπουργική οδηγία προς Τούρκους ψαράδες να μην μπαίνουν στα ελληνικά χωρικά ύδαταΧθες 13:26
 
“Άστοχη” η διάψευση των δηλώσεων Ζάεφ – Τον “πρόδωσε” το βίντεο22-09-2018 19:52
 
Τουρκικές προκλήσεις σε Αιγαίο και Κύπρο22-09-2018 19:50
 
Αποκλειστικό ΑΝΤ1: Αλβανική προπαγάνδα αλυτρωτισμού σε βάρος της Ελλάδας 22-09-2018 19:51
 
Μήνυση Καμμένου σε βάρος δημοσιογράφων 22-09-2018 19:53
00:01:15 
Παγιώνεται η πρωτιά της ΝΔ στην δημοσκόπηση της Metron Analysis22-09-2018 13:16
00:01:43 
Νέες απειλές της τουρκικής Προεδρίας για τους “8”22-09-2018 13:11
 
Κρίσιμες επαφές Τσίπρα στη Νέα Υόρκη21-09-2018 20:09
 
Έκτακτη συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου για το μέλλον της συγκυβέρνησης21-09-2018 20:06
00:02:22 
Κυβερνητικός εμφύλιος για το Σκοπιανό21-09-2018 13:42
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο