LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΚυβέρνησηΔημοσίευση: 22 Σεπτεμβρίου 2018 08:34

Δραγασάκης: κάποιες δυνάμεις στην Ελλάδα θέλουν να βρισκόμαστε διαρκώς σε μνημόνια

Τι είπε για την ακύρωση της περικοπής συντάξεων και τον σχεδιασμό για την «επόμενη ημέρα» της χώρας.

Την πεποίθησή του ότι δεν θα υπάρξει τελικά περικοπή των συντάξεων, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ και στην εκπομπή «Η Επόμενη Μέρα». «Η κυβέρνηση θα δώσει τη μάχη να μην περικοπούν οι συντάξεις» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται για διαρθρωτικό μέτρο που αφορά τη βιωσιμότητα των ταμείων. «Στόχος είναι η ακύρωση του μέτρου», είπε ο κ. Δραγασάκης.

Ερωτηθείς για τις συζητήσεις με τους Θεσμούς για τις συντάξεις, είπε ότι δεν υπάρχει η έννοια της μονομερούς ενέργειας και ότι πρόκειται για συζήτηση και όχι για διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς ενώ σημείωσε ότι μόνο το ΔΝΤ έθετε το ζήτημα της περικοπής. Συνεχίζοντας είπε ότι η κυβέρνηση συζητά με τους θεσμούς ειδικά για αυτό το ζήτημα, «γιατί νομοθετήσαμε την περικοπή έπειτα από τις πιέσεις του ΔΝΤ».

«Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται, ναι, αλλά εμείς λέμε να δούμε και πώς έγιναν αυτές οι συμφωνίες» είπε και πρόσθεσε. «Για πρώτη φορά μπορούμε να μιλάμε για ένα μακροπρόθεσμα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα. Για την τόνωσή του, χρειαζόμαστε ανάπτυξη, απασχόληση και καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής. Η περικοπή συντάξεων δεν βοηθάει και αντίθετα κάνει ζημιά. Δεν υπάρχει επιχείρημα για να κόψουμε τις συντάξεις», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ - ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

«Είμαστε εδώ για να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε σε αυτή τη χώρα και να σταματήσουμε το κρυφτούλι πίσω από την τρόικα. Υπάρχουν και υπήρχαν δυνάμεις στην Ελλάδα που θέλουν να βρισκόμαστε διαρκώς σε μνημόνια», υπογράμμισε ο κ. Δραγασάκης.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπερασπίστηκε την προσπάθεια του Ευκλείδη Τσακαλώτου για τις συντάξεις. «Ο κ. Τσακαλώτος κάνει τιτάνια προσπάθεια να καταδείξει το μέτρο δεν είναι διαρθρωτικό και προσπάθησε να εξηγήσει «στους δύσπιστους Θωμάδες» τα δεδομένα. Βλέπω αυτό το πράγμα να εκχυδαΐζεται στην Ελλάδα».

Ερωτηθείς σχετικά με την παρουσία του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ ο κ. Δραγασάκης είπε ότι «ένα μήνα μετά το τέλος του μνημονίου αλλάζει δραστικά το κλίμα μιλούμε για το μέλλον. Η οικονομία ανακάμπτει, το χρέος είναι βιώσιμο για τα επόμενα 10-15 χρόνια τουλάχιστον, έχουμε «μαξιλάρι» ασφαλείας - Όμως, δε μας ενδιαφέρει μόνο η εμπιστοσύνη των αγορών, μας ενδιαφέρει και η εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Στη ΔΕΘ φάνηκαν δυο διαφορετικοί. δρόμοι. Στην ομιλία του κ. Μητσοτάκη δεν διέκρινα την αγωνία να μην επαναληφθούν οι αιτίες που οδήγησαν στην κρίση. Δεν άκουσα να ενσωματώνεται το γεγονός της χρεοκοπίας της παγκόσμιας κρίσης και το πως αυτά που συνέβησαν θα αποφευχθούν στο μέλλον. Τα 11 σημεία που παρουσίασε ο πρωθυπουργός έχουν συζητηθεί εξαντλητικά και είναι ζητήματα που θα υλοποιηθούν».

Τσίπρας - ΔΕΘ - ομιλία

Είμαστε μια χώρα σα να βγαίνουμε από ένα πόλεμο. Έχουμε περάσει μια πάρα πολύ μεγάλη δοκιμασία που θα έχει ουρές. Τα τρία χρόνια πετύχαμε να αλλάξει η τάση της οικονομίας από πτώση έγινε ανάταξη. Είμαστε η μόνη χώρα που έχουμε πανευρωπαϊκά μείωση της φτώχιας κατά δυο μονάδες. Απέχουμε από αυτό που θέλουμε αλλά έχουμε τις προϋποθέσεις να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα από καλύτερες θέσεις. Καταφέραμε να αλλάξει η τροχιά των πραγμάτων. Δεν μας ενδιαφέρει μόνο η εμπιστοσύνη των αγορών αλλά να ορθοποδήσει η κοινωνία.

Για πρώτη φορά η χώρα διαθέτει Αναπτυξιακή Στρατηγική, είναι σημαντικό να την υλοποιήσουμε με συνέπεια. Είναι η γέφυρα από τα μνημόνια στη μεταμνημονιακή εποχή, γι' αυτό πρέπει να σχεδιάζουμε με ορίζοντα δεκαετίας» τόνισε ο κ. Δραγασάκης.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την υψηλή φορολογία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι «το κύριο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η ανισότητα των φόρων. Από τη στιγμή που θέλουμε να είμαστε στο ευρώ και την Ε.Ε. πρέπει να είμαστε στο επίπεδο της φορολογίας που θέτει η Ε.Ε., ανέφερε προσθέτοντας ότι "χρεοκοπήσαμε και λόγω της φοροδιαφυγής". Έγιναν υπερβολές και λάθη όπως μια ομάδα επαγγελματιών που υπέστη υψηλή φορολογία και γι' αυτό θα προχωρήσουμε σε βαθμιαίες φοροελαφρύνσεις.

Με ανησυχεί ο τρόπος που γίνεται η συζήτηση από τη ΝΔ, επιτρέπει και σε αυτόν που υποφέρει και σε αυτόν που φοροδιαφεύγει να φωνάζει το ίδιο. Πρέπει να διαφυλάξουμε τη δημοσιονομική σταθερότητα - Όσα εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ είναι μετρημένα, το 80% είναι μειώσεις φορολογίας» υπογράμμισε ο κ. Δραγασάκης. 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ - ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

«Θέλουμε να εξαντλήσουμε την τετραετία» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το χρόνο των εκλογών και προσέθεσε ότι «οι κυβερνήσεις θα είναι και στο μέλλον συμμαχικές, άρα το πολιτικό σύστημα θα πρέπει να αντιπαρατίθεται με όρους προγραμματικούς, ώστε να σχηματίζονται κυβερνήσεις με προγραμματική ομοιογένεια.

Αναφερόμενος στο θέμα των επενδύσεων, ο κ. Δραγασάκης είπε ότι μεταρρυθμίσεις όπως το κτηματολόγιο, οι δασικοί χάρτες, η χωροταξία και η χάραξη του αιγιαλού αποτελούν προϋποθέσεις ανάπτυξης και εκτίμησε ότι το Ελληνικό θα αρχίσει και θα γίνει μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην Ευρώπη. «Έπρεπε να γίνει μια κυβέρνηση της Αριστεράς για να δημιουργήσει προϋποθέσεις ανάπτυξης που λύθηκαν σε άλλες χώρες της Ευρώπης τον προηγούμενο αιώνα» τόνισε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη συμφωνία των Πρεσπών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης την χαρακτήρισε «αναγκαία και εθνικά συμφέρουσα λύση» και «ιστορική ευκαιρία για την Ελλάδα» ενώ πρόσθεσε ότι «υπάρχουν ενδείξεις ότι υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία για τη συμφωνία των Πρεσπών πολύ ευρύτερη από αυτή που διαφαίνεται τώρα».

Αναφερόμενος στην κεντροαριστερά ο κ. Δραγασάκης είπε ότι «στην Ελλάδα ιστορικά αυτό που λέμε κεντροαριστερά κοινωνικά είναι γύρω στο 60%. η οποία μπορεί να πάρει τη μορφή ενός πολιτικού συνασπισμού, να αναλάβει την ανασυγκρότηση της χώρας και τη μετάβασή της στη νέα εποχή».

Pοή στη κατηγορία: Πολιτική
Βενεζουέλα: ο Γκουαϊδό καλεί τη διεθνή κοινότητα να κρατήσει… ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα07:57Στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Αραβικού Συνδέσμου ο Τσίπρας07:42Ρωσία: “Πίνακας ντροπής” για τους βουλευτές της Κρατικής Δούμας07:27Τα ζώδια και η σχέση τους με το χρήμα07:14“Ωκεανίς”: Χιόνια, δριμύ ψύχος και θυελλώδεις άνεμοι07:00Προσάραξη φορτηγού πλοίου στην Μύκονο00:10Viral η ταινία μικρού μήκους του ΕΟΤ που διαφημίζει τις ομορφιές της Ελλάδας (βίντεο)23:59Ζώνη απαγόρευσης πτήσεων για drones στα ελληνικά αεροδρόμια23:48Βρέθηκε γυμνός στο παράθυρο στούντιο μασάζ (βίντεο)23:36Νέους “κεραυνούς” κατά του Στουρνάρα εξαπέλυσε ο Πολάκης (βίντεο)23:24Συντριβή Boeing 767 κοντά στο αεροδρόμιο του Χιούστον23:11Ένα τατουάζ για τον μικρό Χριστόφορο, που δίνει “μάχη” με τον καρκίνο (βίντεο)22:58“Πέτα τη φριτέζα”: Ένας ευγενής και ένα ροζ βιβλίο ανάβουν… φωτιές στο Φτασμένο (εικόνες)22:44Τα νομοθετήματα της Κυβέρνησης “ζεσταίνουν” τα σενάρια για πρόωρες εκλογές (βίντεο)22:31Η μεγαλύτερη μέλισσα του κόσμου εμφανίστηκε ξανά μετά από 38 χρόνια (εικόνες)22:18Οι ταινίες που θα “κονταροχτυπηθούν” στα φετινά Όσκαρ (βίντεο)22:05Χάος στη Βενεζουέλα: πυρπόλησαν φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια (βίντεο)21:52“Οι Στοιχειωμένοι” του Δημήτρη Μαραμή, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών21:51Δεν έμεινε τίποτα! Λεωφορείο πάτησε νάρκη (βίντεο)21:39Επιστροφή στις νίκες για την ΑΕΚ21:26
00:02:12Τα απανωτά νομοθετήματα της Κυβέρνησης “ζεσταίνουν” τα σενάρια για πρόωρες εκλογές Σήμερα 20:30 
00:02:12 
Το σχέδιο της ΝΔ για την Υγεία παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης Σήμερα 20:31
00:01:45 
Νέους “κεραυνούς” κατά του Στουρνάρα εξαπέλυσε ο Πολάκης Σήμερα 20:31
00:02:03 
Το όραμά του για την Αθήνα παρουσίασε ο Νάσος Ηλιόπουλος Σήμερα 19:53
00:00:54 
Στο στόχαστρο διαδηλωτών βρέθηκε ο Τσακαλώτος στη ΔράμαΣήμερα 13:41
00:01:49 
Πολιτική κόντρα για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο ΙόνιοΧθες 19:51
00:03:05 
Αποδοκιμασίες κατά Τζανακόπουλου για τη Συμφωνία των ΠρεσπώνΧθες 19:52
00:01:31 
Σε εκλογικό συναγερμό έθεσε τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ ο ΜητσοτάκηςΧθες 20:52
00:02:28 
Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος μιλά στον ΑΝΤ1 για την απόφαση να μπει στον πολιτικό στίβοΧθες 20:46
00:01:59 
Μαίνεται η τουρκική προπαγάνδα με αφορμή την άσκηση “Γαλάζια Πατρίδα”Χθες 19:48
00:02:07 
Νέο αριστερό άδειασμα στον Πολάκη από την «Αυγή»Χθες 13:46
00:25:41 
Κλιμακώνει την ένταση η ΤουρκίαΧθες 08:47
00:01:41 
Σαρωτικές αλλαγές φέρνει νομοσχέδιο του Υπ. Εθνικής Άμυνας21-02-2019 20:35
00:00:41 
Μητσοτάκης: επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπιστεί η ανεξέλεγκτη χρήση ναρκωτικών21-02-2019 20:43
00:02:36 
“Άναψε φωτιές” το λάθος με την… ψήφο του Τσακαλώτου στον Μητσοτάκη!21-02-2019 20:43
00:02:16 
Έπαινοι Τραμπ στον Τσίπρα για την Συμφωνία των Πρεσπών - «Πολεμοχαρείς» δηλώσεις Καμμένου21-02-2019 13:54
00:15:39 
Παρέμβαση της εισαγγελίας προκάλεσε η δημοσιοποίηση της συνομιλίας Πολάκη - Στουρνάρα21-02-2019 08:07
00:02:47 
Ο τρόμος για σκηνικό αναβίωσης του «ψυχρού πολέμου» και οι σφήνες της… Τουρκίας21-02-2019 20:34
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο