LATEST NEWS
 
Πολιτική /ΒουλήΔημοσίευση: 16 Ιανουαρίου 2019 13:18

Σκληρή “μάχη” στην Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η συζήτηση στην Ολομέλεια. Τα μεσάνυχτα η ονομαστική ψηφοφορία. 

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα στην Βουλή η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με την διαδικασία να ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα με ονομαστική ψηφοφορία των βουλευτών.

Η πρώτη ημέρα της συνεδρίασης κινήθηκε σε υψηλούς τόνους με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συγκρούονται σε όλα τα επίπεδα, ενώ σχεδόν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί στις τοποθετήσεις τους αφιέρωσαν σημαντικό μέρος της ομιλίας τους, στο ζήτημα της κινητικότητας των βουλευτών. 

Το βράδυ, στο βήμα της Βουλής, θα βρεθούν εκ νέου οι πολιτικοί αρχηγοί, οι οποίοι αναμένεται να έχουν έναν νέο γύρο αντιπαράθεσης και σύγκρουσης, με τα φώτα να πέφτουν στους κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη.

Ζούμε μια δεύτερη φάση ανασύνθεσης του πολιτικού σκηνικού της χώρας, ανέφερε μιλώντας σήμερα στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης που κατηγόρησε για υποκρισία της ΝΔ. «To αίτημα για παροχή εμπιστοσύνης υπερβαίνει τις ανάγκες μιας κοινοβουλευτικής αριθμητικής, έχει ένα πολιτικό βάθος και αφορά όχι μόνο το παρόν αυτής της κυβέρνησης αλλά την προοπτική της", είπε ο κ. Δραγασάκης και υπογράμμισε ότι «η ψήφος εμπιστοσύνης δεν αφορά μια ευκαιριακή πλειοψηφία, με στόχο την παράταση της ζωής της κυβέρνησης για κάποιους μήνες, αλλά είναι η απαρχή μιας γενικότερης αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού, με στόχο μια νέα προοδευτική πλειοψηφία, μια ευρεία συμπαράταξη που θα οργανώσει το σχέδιο για την Ελλάδα της επόμενης μέρας».

«Η συντηρητική αντιπολίτευση το καταλαβαίνει αυτό. Το αντιλαμβάνεται και το φοβάται. Και γι΄αυτό αντιπαλεύει αυτή την προοπτική με χυδαιολογίες για συναλλαγές, για παζάρια, μιλάει για πολιτικά ρετάλια, μιλάει για γυρολόγους της πολιτικής και κυβερνήσεις κουρελού, με τα οποία ανταγωνίζεται τη Χρυσή Αυγή», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι απευθύνεται στα πιο απολίτικα στρώματα της κοινωνίας, προσπαθεί να καλλιεργήσει μίσος και φανατισμό, διότι δεν έχει άλλο τρόπο να αντιμετωπίσει αυτή την κοινωνική και πολιτική δυναμική η οποία διαμορφώνεται στη χώρα. 

Τσίπρας - Μητσοτάκης - Βουλή

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Παιδείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, υπογράμμισε πως «θα διαψευστούν όσοι ονειρεύονταν κυβερνητική κατάρρευση και σήμερα και μεθαύριο στην ψηφοφορία για τις Πρέσπες.  «Η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης αποδεικνύει τις πολιτικές διεργασίες, που δεν είναι αδιαφανείς, ούτε σαν τα πολιτικά μαγειρεία του παρελθόντος. Οι πολιτικές διαφοροποιήσεις γίνονται στη βάση αρχών και εξυπηρέτησης του υπέρτερου εθνικού συμφέροντος και της πολιτικής σταθερότητας», επεσήμανε ο κ. Φίλης και πρόσθεσε: «H ψήφος εμπιστοσύνης, με αφορμή την επικείμενη κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, σηματοδοτεί μια νέα αφετηρία της αριστερής διακυβέρνησης, μία τομή μέσα στη συνέχεια, όπως αυτή διαμορφώθηκε με τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, το δημοψήφισμα του Ιουλίου και τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, αλλά και την αναγκαστική, λόγω των συσχετισμών, συγκατοίκηση με ένα μικρό δεξιό κόμμα, τους ΑΝΕΛ».

Ο κ. Φίλης τόνισε ότι, ξαφνιάστηκε από την τοποθέτηση του προέδρου του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος, όπως είπε, «με μεγαλύτερη διακριτικότητα από ό,τι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στοχοποίησε έναν έντιμο και δημοκράτη βουλευτή, τον Σπύρο Δανέλλη, διότι διέπραξε το λάθος να επιμένει με σταθερότητα στην άποψή του». Ακόμα ο κ. Φίλης έκανε λόγο για «μείζον θέμα πολιτικής τάξης και ηθικής», που δημιουργήθηκε από την επίθεση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στο νέο υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη. 

Στην ομιλία της η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε ότι η εμπιστοσύνη που όπως φαίνεται παίρνει απόψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει σε ανωμαλία τη λειτουργία του κοινοβουλίου. «Θέλω να σημειώσω και προσέξτε το καλά, ότι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έχει 145 βουλευτές σήμερα που μιλάμε. Με βάση το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, αυτή είναι η κοινοβουλευτική δύναμη η οποία θα αντανακλάται σε όλες τις επιτροπές της Βουλής, πράγμα το οποίο περίτρανα αποδεικνύει την ανωμαλία που θα υπάρξει στο εξής στη λειτουργία του κοινοβουλίου και αυτό είναι κάτι που δεν μπορείτε να αλλάξετε και καθιστά το αίτημά μας για εκλογές ακόμη πιο επιτακτικό», είπε η κ. Μπακογιάννη η οποία μιλώντας λίγο μετά με δημοσιογράφους επισήμανε ότι ανακύπτει ζήτημα με την πλειοψηφία στις επιτροπές της Βουλής καθώς εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη δύναμη που έχει σήμερα, διαθέτει 145 βουλευτές.

Μητσοτάκης - Βουλή

Η Ντόρα Μπακογιάννη σχολιάζοντας την πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης υπογράμμισε ότι μπορεί απόψε η κυβέρνηση να πάρει την εμπιστοσύνη, «χάρη σε έξι βουλευτές που ανταλλάσσουν την ψήφο τους έναντι πολιτικών ωφελημάτων« αλλά «δεν έχει ούτε την πολιτική ούτε τη δημοκρατική νομιμοποίηση».

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, συγκρίνοντας τα όσα συμβαίνουν αυτές τα τελευταία 24ωρα με την εποχή της αποστασίας του ’65. «Η δεκαετία του 1960 ωχριά μπροστά σε αυτά που γίνονται εν έτει 2019 στη Βουλή, σε αυτά τα φαινόμενα παρακμής που καταλήγουν στο να σχηματιστεί μία τεχνητή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που είναι πλειοψηφία πολιτικών ρεταλιών», είπε και επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό, αναφέροντας τι έλεγε το 2014 για τους βουλευτές που ήθελαν να ψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών επιτέθηκε εμμέσως στο Ποτάμι που φέρεται να επιλέγει την αποχή από την σχετική ψηφοφορία. «Πολιτικά όποιος ψηφίσει υπέρ της κυβέρνησης ψηφίζει και υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών. Αλλά και όποιος ψηφίσει τη συμφωνία ή διευκολύνει την ψήφιση της με την αποχή του στηρίζει την κυβέρνηση», ανέφερε.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι για 4 χρόνια συν-κυβερνούσε με την ακροδεξιά του Πάνου Καμμένου. «Ο Αντώνης Σαμαράς τι ήταν;», ρώτησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον κ. Βενιζέλο να απαντά: «Ο Σαμαράς μπροστά σε σας είναι της Βουλής των λόρδων, εσείς να δώσετε εξετάσεις για τη Βουλή των Κοινοτήτων στην χώρα σας».

Για "παζάρι που βολεύει τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ να "το παίζει κεντροαριστερός", όσο και το ακροδεξιό ΑΝΕΛ ότι αντιστέκεται στην αντιλαϊκή σκληρή πολιτική στη οποία, ωστόσο, έβαλε πλάτη όλη την τετραετία" έκανε λόγο στη ομιλία της στη Βουλή, η Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτής Β' Πειραιά του ΚΚΕ, τονίζοντας παράλληλα πως το ΚΚΕ καταψηφίζει την κυβέρνηση και καλεί να την καταψηφίσει ο ίδιος ο λαός. Η Δ. Μανωλάκου υπογράμμισε ότι η επίθεση και ο σοβαρός τραυματισμός διαδηλωτών και του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Δελή στη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών, όπως και η καταστολή παλαιότερα κατά συγκέντρωσης συνταξιούχων, "δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δισταγμό προκειμένου να επιβάλει την πολιτική της με αυταρχισμό και άγρια καταστολή".

"Όχι" από Σαρίδη και Λαζαρίδη

"Όχι στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δήλωσαν ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης και ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κώστας Λαζαρίδης.

«Καταψηφίζω την πρόταση της κυβέρνησης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης», ανέφερε ο κ. Σαρίδης ο οποίος επιτέθηκε σε όλα τα κόμματα -ένα προς ένα- κατηγορώντας τα ότι καλλιεργούν στους Έλληνες κλίμα μίσους και διχόνοιας, που είναι και οι πραγματικοί εχθροί της πατρίδας, όπως είπε.

«Εγώ λέω "όχι" στο αίτημα της κυβέρνησης γιατί θεωρώ ότι κάθε ψήφος εμπιστοσύνης είναι στήριγμα στο χέρι που σημαδεύει στη καρδιά της Μακεδονίας», επεσήμανε από την πλευρά του ο κ. Λαζαρίδης. «Αποστάτες δεν είναι μόνο αυτοί που ρίχνουν μια κυβέρνηση αλλά και αυτοί που επιστρατεύονται για να στηρίξουν μια παραπέουσα κυβέρνηση», κατέληξε ο ανεξάρτητος βουλευτής που χαρακτήρισε «κάρβουνο αναμμένο» τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Π. Πολάκης - Άδ. Γεωργιάδης

Χαμός μεταξύ Πολάκη – Γεωργιάδη

Εν τω μεταξύ, τα αίματα άναψαν το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή με πρωταγωνιστές για ακόμη μια φορά τους «αιώνιους  αντιπάλους» Άδωνι Γεωργιάδη και Παύλο Πολάκη.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ στην ομιλία του έβαλε στο στόχαστρο την υπουργό τουρισμού Έλενα Κουντουρά για παλαιότερες δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες οι ανεξάρτητοι Έλληνες θα καταψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών. «”Αν έρθει ποτέ εμείς θα την καταψηφίσουμε”, έλεγε τότε η κυρία Κουντουρά. Τι έγινε σε 6 μήνες και άλλαξε στάση;», διερωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης.

Όμως όταν είδε στα υπουργικά έδρανα να κάθεται ο Παύλος Πολάκης θυμήθηκε μια παλαιότερη ανάρτησή του με αφορμή τα γενέθλια του κ. Καμμένου στον οποίο είχε αφιερώσει μια μαντινάδα και ξεκίνησε την επίθεση του στον αναπληρωτή υπουργό υγείας.  «Κολλητοί ο Παύλος με τον Πάνο! Έχει γράψει εκατοντάδες ποστ για το πόσο σιχαίνεται τους ακροδεξιούς. Χθες όμως που είπε ο Καμμένος ότι ο πατέρας της Κουντουρά έγραψε τον ύμνο της 21ης Απριλίου, δεν έγραψε κάτι. Δέχεστε να μένετε υπουργός με την ψήφο της κυρίας που γεννήθηκε από τον άνθρωπο που έγραψε τον ύμνο της χούντας;»

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝέο “χτύπημα” Πολάκη με προειδοποιήσεις κατά του ΣτουρνάραΣήμερα 08:14 | Πολιτική

Νέα ανάρτηση στο facebook από τον αναπλ. Υπουργό Υγείας με "πυρά" κατά πάντων. Θύελλα αντιδράσεων για την δημοσιοποίηση του διαλόγου με τον Στουρνάρα.

Κόντρα Κουρουμπλή – Βορίδη στον ΑΝΤ1 για το δάνειο Πολάκη και την ηχογραφημένη συνομιλία με τον Στουρνάρα (βίντεο)Σήμερα 09:58 | Πολιτική

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση από τον αναπλ. Υπουργό Υγείας της συνομιλίας με τον επικεφαλής της ΤτΕ, με αφρομή το δάνειο του από την Attica Bank. 

Τοσουνίδης στον ΑΝΤ1: “Στριμωγμένος” ο Κοτζιάς, προσπαθεί να ξεφύγει (βίντεο)Σήμερα 06:54 | Πολιτική

Ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ τόνισε πως θα αποδειχθεί ότι Πάνος Καμμένος είναι μια “ασυμβίβαστη φωνή αλήθειας” και υπογράμμισε ότι όλες οι αποδείξεις θα κατατεθούν στην Δικαιοσύνη.

Κατρούγκαλος: Ορόσημο για τα Βαλκάνια η Συμφωνία των ΠρεσπώνΧθες 12:45 | Πολιτική

Για τα βήματα εφαρμογής της Συμφωνίας ενημέρωσε το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ ο Έλληνας ΥΠΕΞ. 

Pοή στη κατηγορία: Πολιτική
Έπεσε το ταβάνι και καταπλάκωσε ηλικιωμένη10:38Νεκρός ντελιβεράς σε τροχαίο10:24Ζώδια: Οι προβλέψεις της Τρίτης10:11Κόντρα Κουρουμπλή – Βορίδη στον ΑΝΤ1 για το δάνειο Πολάκη και την ηχογραφημένη συνομιλία με τον Στουρνάρα (βίντεο)09:58Θρίλερ με την εξαφάνιση 27χρονου στην Σαντορίνη09:46“Μαφία των φυλακών”: Ο “ψήστης” και το συμβόλαιο θανάτου των 30.000 ευρώ09:32Αξιωματούχοι EE: Η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει τη δόση των 750 εκατ. ευρώ09:19Μακραίνει η λίστα των θυμάτων από την κατάρρευση του φράγματος στη Βραζιλία09:05Ξενοδοχείο από πάγο αφιερωμένο στο “Game of Thrones” (βίντεο)08:52Εκοιμήθη ο μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος08:41Τριετίες και επίδομα γάμου φέρνουν αυξήσεις στους μισθούς 08:27Νέο “χτύπημα” Πολάκη με προειδοποιήσεις κατά του Στουρνάρα08:14Στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 08:00“Καμπανάκι” από την ΕΕ για τους κινδύνους μιας στρατιωτικής κλιμάκωσης στη Βενεζουέλα07:48Τρόμος από την έκρηξη βυτιοφόρου στην μέση του δρόμου (βίντεο)07:35Ιρλανδός ΥΠΕΞ: Ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα ήταν ένα “τρελό αποτέλεσμα” μετά από τόσες διαπραγματεύσεις07:21Ανείπωτος θρήνος για τους τέσσερις νεκρούς στον Γεροπόταμο07:08Τοσουνίδης στον ΑΝΤ1: “Στριμωγμένος” ο Κοτζιάς, προσπαθεί να ξεφύγει (βίντεο)06:54Μητέρα και παιδί εγκλωβίστηκαν από φωτιά σε διαμέρισμα06:41“Λουκέτο” για 24 ώρες σε παιδικούς σταθμούς και δημοτικές υπηρεσίες06:27
00:01:50Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της της Κυβέρνησης Χθες 20:41 
00:02:47 
Ο Πολάκης, το δάνειο, ο “σαχλαμαρόμαγκας” και ο “μπουρδοδημοσιογράφος” Χθες 19:50
00:01:29 
Νέο επεισόδιο στην κόντρα Κοτζιά – Καμμένου Χθες 20:59
00:02:11 
Αδιάκοπη η κόντρα για τα «μηνύματα» του ανασχηματισμού Χθες 20:42
00:01:34 
Δήλωση Άγγελου Τόλκα μετά την ορκωμοσία στο Προεδρικό ΜέγαροΧθες 19:11
00:03:11 
Χαμόγελα και υποσχέσεις στην βράβευση Τσίπρα-Ζάεφ στο Μόναχο17-02-2019 19:58
00:02:43 
Βράβευση Τσίπρα – Ζάεφ για την Συμφωνία των Πρεσπών17-02-2019 14:59
00:02:26 
Χαμόγελα και συγχαρητήρια στο Μόναχο για την Συμφωνία των Πρεσπών16-02-2019 19:51
00:01:56 
Στο «στόχαστρο» ο Τσίπρας για την …διεύρυνση της Κυβέρνησης17-02-2019 20:18
00:01:22 
Κουτσούμπας: Είδαμε τον ανασχηματισμό – όλο και πιο ΠΑΣΟΚ17-02-2019 15:02
00:02:53 
«Βεντέτα» Πολάκη με το «Πρώτο Θέμα»17-02-2019 19:59
00:00:28 
Ο Κουτσούμπας στο 12ο συνέδριο της ΚΝΕ16-02-2019 15:12
00:02:12 
Γερμανός ιστορικός: 190 δις ευρώ οι πολεμικές αποζημιώσεις της Γερμανίας στην Ελλάδα17-02-2019 20:18
00:02:26 
«Άναψαν φωτιές» ο μίνι ανασχηματισμός και το… 4ο μνημόνιο16-02-2019 20:01
00:01:57 
Βορειοηπειρώτες μηνύουν τον Ράμα για υφαρπαγή των περιουσιών τους16-02-2019 19:50
00:02:15 
Ερντογάν: Είπα στον Τσίπρα ότι το τζαμί στην Αθήνα πρέπει να έχει μιναρέ16-02-2019 19:50
00:02:04 
Κόντρα για τον μίνι ανασχηματισμό με άρωμα… ΠΑΣΟΚ16-02-2019 15:03
00:01:34 
Προκλητικές δηλώσεις από τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα16-02-2019 15:06
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο