ΗΠΑ - Καναδάς

09 Νοεμβρίου 2016 09:53

Αμερικανικές εκλογές: επανεκλέγονται οι Ελληνοαμερικανοί βουλευτές

Διάβασέ μου το...

Καλά νέα για τους ομογενείς υποψηφίους καθώς, στην συντριπτική πλειονότητα τους, επανεξελέγησαν στην Βουλή και στα άλλα αξιώματα.

Αμερικανικές εκλογές: επανεκλέγονται οι Ελληνοαμερικανοί βουλευτές
-

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών που ανέδειξαν τον Ντόναλντ Τραμπ ως 45ο Πρόεδρο των ΗΠΑ, επανεκλέγονται τέσσερις Ελληνοαμερικανικοί βουλευτές, ενώ ο πέμπτος δεν τα κατάφερε έναντι του αντιπάλου του.

Με βάση τα δεδομένα απο την καταμέτρηση των ψήφων στις Πολιτείες των ΗΠΑ, όπου είχαν κατέλθει ως υποψήφιοι ομογενείς, επανεκλέγονται οι  Κώστας Μπιλιράκης, Τζον Σαρμπανης, Ντίνα Τάιτους και Νίκι Τσόνγκας, χήρα του αείμνηστου γερουσιαστή Πολ Τσόνγκας.

Όπως ανέφερε νωρίτερα ο ιστότοπος Greeknewsonline.com, επανακλέγονται και οι περισσότεροι φιλέλληνες στη Βουλή και τη Γερουσία.

Αναλυτικότερα:

Στη 12η περιφέρεια της Φλόριντας, με καταμετρημένο το 100% των ψήφων, ο ρεπουμπλικάνος βουλευτής Κώστας Μπιλιράκης επανεκλέγεται με ποσοστό 68,6% έναντι 31,4% του δημοκρατικού του αντιπάλου Ρόμπερτ Τάγιερ.

Κώστας Μπιλιράκης

Με 63% επανεκλέγεται η δημοκρατική βουλευτής Ντίνα Τάιτους στην 1η περιφέρεια της Νεβάδα.

Ντίνα Τάιτους

Στην 3η εκλογική περιφέρεια του Μέριλαντ, ο δημοκρατικός βουλευτής Τζον Σαρμπάνης λαμβάνει 64% έναντι 33% του ρεπουμπλικανού αντιπάλου του Μαρκ Πλάστερ.

Τζον Σαρμπάνης

Στην 3η περιφέρεια της Μασαχουσέτης, η δημοκρατική Νίκη Τσόνγκας, προηγείται με 67% έναντι 33% της ρεπουμπλικανής Αν Γούφερ.

Νίκι Τσόνγκας

Στον αντίποδα, στο Τέξας, με καταμετρημένο το 18%, ο δημοκρατικός υποψήφιος Τζέιμς Κάργας λαμβάνει 43% έναντι 57% του ρεπουμπλικανού αντιπάλου του Τζον Κούμπερσον

Στα πολιτειακά νομοθετικά σώματα οι ομογενείς υποψήφιοι σημειώνουν σημαντικές επιτυχίες.

Στη Νέα Υόρκη, επανεκλέγεται στη 12η περιφέρεια ο δημοκρατικός πολιτειακός γερουσιαστής Μιχάλης Γιάνναρης, με 86% έναντι 13% του Ρεπουμπλικανού Μάρβιν Τζέφκοτ.

Χωρίς ανθυποψήφιο επανεξελέγησαν στην 36η περιφέρεια της πολιτειακής Βουλής η Αραβέλα Σιμωτά και στην 64η η Νικόλ Μαλλιωτάκη και με 81% στην 104η περιφέρεια ο Φρανκ Σκαρτάδος, αντίθετα έχασε στην 76η περιφέρεια ο ρεπουμπικανός Τζον Κωστακόπουλος (27%).

Στο Ρόντ Άιλαντ, ο δημοκρατικός πολιτειακός γερουσιαστής Λεωνίδας Ραπτάκης επανεκλέγεται, επικρατώντας με 50,9% έναντι 49,1% του ανεξάρτητου Σκοτ Κόπλεϊ.  Στην 17η περιφέρεια της πολιτειακής γερουσίας, η δημοκρατική Τζίνα Πετράρκα – Καραμπέτσος με 48,7% έχασε από τον ρεπουμπλικανό Τόμας Παολίνο.  Στην 32η περιφέρεια της πολιτειακής γερουσίας, με καταμετρημένο το 67%, ο ρεπουμπλικανός Τζέιμς Καζούνης λαμβάνει 46,6% έναντι 53,4% της δημοκρατικής Σύνθια Κόιν.

Επανεκλέγεται στην 15η περιφέρεια της πολιτειακής Βουλής του Νιου Χάμσαϊρ ο δημοκρατικός Τόμι Κατσαντώνης.

VIDEO