Τοπικά Νέα

21 Οκτωβρίου 2019 17:16

Θεσσαλονίκη: ένταση και αποκλεισμός δρόμων από γονείς και μαθητές (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Το κλίμα είναι τεταμένο από το πρωί, όταν γονείς και μαθητές έκαναν κατάληψη στη σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: ένταση και αποκλεισμός δρόμων από γονείς και μαθητές (εικόνες)
-

Στον αποκλεισμό της Λεωφόρου Γεωργικής Σχολής προχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας, μέλη της Δ΄ΕΛΜΕ, μαθητές και γονείς που διαμαρτύρονταν στο κτίριο  ZEDA  της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη.

Οι διαδηλωτές, διαμαρτύρονται για την άρνηση του υπουργείου Παιδείας, όπως λένε, να εγκρίνει την λειτουργία ολιγομελών τμημάτων προσανατολισμού Β’ και Γ’ τάξης σε Λύκεια και τμημάτων γενικής παιδείας και ξένων γλωσσών σε γυμνάσια του νομού Θεσσαλονίκης. Αυτή την ώρα είναι κλειστό το ρεύμα προς το κέντρο.

Νωρίτερα, επικράτησε ένταση στο κτίριο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης με τους διαδηλωτές να ζητούν να συναντηθούν με τον περιφερειακό διευθυντή, Αλέξανδρο Κόπτση, ο οποίος ωστόσο δεν βρισκόταν στο κτίριο.

Τελικά, τους ίδιους συνάντησε συνεργάτης του κ. Κόπτση, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις από πλευράς των διαδηλωτών. Ζήτησαν να υπάρξει συνάντηση με τον κ. Κόπτση αλλά και να λάβουν σήμερα απάντηση από το υπουργείο Παιδείας.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα γονείς και μαθητές απέκλεισαν συμβολικά τις γραμμές στον σιδηροδρομικό σταθμό του Άδενδρου.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του Thestival.gr από την διαμαρτυρία:

Θεσσαλονίκη - μαθητές - διαμαρτυρία

Θεσσαλονίκη - μαθητές - διαμαρτυρία

Θεσσαλονίκη - μαθητές - διαμαρτυρία



ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ