Κοινωνία

26 Μαΐου 2019 09:15 Τελευταία ενημέρωση : 26 Μαΐου 2019 14:06

Εκλογές 2019: Ελλείψεις στα μέλη εφορευτικών επιτροπών

Διάβασέ μου το...

Η πρώτη ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών για την εκλογική διαδικασία και τα προβλήματα που έχουν μέχρι στιγμής προκύψει.

Εκλογές 2019: Ελλείψεις στα μέλη εφορευτικών επιτροπών
-

«Όλα βαίνουν κανονικά, δεν υπάρχουν προβλήματα, κάποιες μικρές καθυστερήσεις έχουν αντιμετωπιστεί», τόνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης για τη διεξαγωγή των εκλογών. «Υπάρχουν κάποιες ελλείψεις στα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, αλλά αυτό είναι διαχρονικό πρόβλημα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πουλάκης.

Επισήμανε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των απουσιών μελών εφορευτικών επιτροπών, έχει θεσμοθετήσει, στα περισσότερα εκλογικά τμήματα, ο δικαστικός αντιπρόσωπος να έχει δύο γραμματείς να συνδράμουν στο έργο του.

 

Από την ενημέρωση που έχει, πάντως, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών από τους δικηγόρους δικαστικούς αντιπροσώπους, αλλά και από τους κατά τόπο Εφόρους, η ψηφοφορία εξελίσσεται ομαλά σε όλα σχεδόν τα εκλογικά τμήματα της Επικράτειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου του ΔΣΑ Δημήτρη Βερβεσού «όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι έχουν αναλάβει και εκτελούν τα καθήκοντά τους από την έναρξη της διαδικασίας και τα ό,ποια περιορισμένης έκτασης κενά, έχουν καλυφθεί από αναπληρωματικούς. Το πρόβλημα της μη εμφάνισης μερικών μελών κάποιων εφορευτικών επιτροπών έχει αντιμετωπισθεί με επιτυχία από τους δικαστικούς αντιπροσώπους, τους δύο γραμματείς που προβλέφθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών για τα μεγάλα αστικά κέντρα και τον ένα στα υπόλοιπα, και τους εκλογικούς αντιπροσώπους, οι οποίοι συνδράμουν στην εκλογική διαδικασία στα πλαίσια που προβλέπει η εκλογική νομοθεσία».

Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή στην ψηφοφορία σε όλες τις κάλπες και σε όλα τα τμήματα είναι υποχρεωτική.