Πρόγνωση καιρού

21 Μαΐου 2018 06:00

Συννεφιασμένη και βροχερή η Δευτέρα

Γενικά άστατος θα είναι ο καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα. Τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και υγρασία συνθέτουν το σκηνικό του.

Την Δευτέρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια Ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις και βαθμιαία γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 ως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές  και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Από το βράδυ βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 ως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικέ βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία έως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 16 ως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, κυρίως στα βόρεια, όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές ή όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 ως 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τη ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες κυρίως στα βόρεια, όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 ως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 ως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 5 και στα βόρεια βορειοανατολικοί τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 21 ως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για 21/05/2018

Την Τρίτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Ηπειρωτικά παροδικά θα αυξηθούν, με πιθανότητα για τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

VIDEO