Πρόγνωση καιρού

22 Μαρτίου 2019 06:06

Καιρός: Ισχυροί άνεμοι και τοπικές βροχές

Άστατος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Για την Παρασκευή, στα βόρεια, τα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χωρά θα είναι γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, στα πελάγη 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια μέχρι το μεσημέρι. Θα πνέουν άνεμοι από βορειοανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη,

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών. Από το απόγευμα ο καιρός θα είναι αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, στην δυτική και κεντρική Μακεδονία, με ασθενείς τοπικές βροχές. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, 3-5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, κατά τόπους, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα). 

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται γενικά αίθριος καιρός. Θα φυσούν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι, 5 με 7 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Από το απόγευμα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 6 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα και από τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα). 

Στην Κρήτη και τις Κυκλάδες αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 7 με 8 μποφόρ.  Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 12 και 16 βαθμών Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 5 με 6 και τοπικά στα βόρεια 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη). 

Ο καιρός το Σάββατο

Για το Σάββατο αναμένονται τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη, τα ανατολικά ηπειρωτικά και από το μεσημέρι στα βορειοανατολικά με τοπικές βροχές τις βραδινές ώρες όπου είναι πιθανόν να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, Στην υπόλοιπη χωρά θα είναι γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

VIDEO