Γενικά

07 Ιουλίου 2018 13:42

Έλιωσε η άσφαλτος λόγω καιρού – “Βούλιαξαν” οχήματα (εικόνες)

Ο δρόμος είχε παραδοθεί πρόσφατα στην κυκλοφορία. Αποζημιώσεις διεκδικούν οι οδηγοί, τα αυτοκίνητα των οποίων υπέστησαν μεγάλες ζημιές.

Έλιωσε η άσφαλτος λόγω καιρού – “Βούλιαξαν” οχήματα (εικόνες)

Τρομοκρατημένοι οδηγοί έβλεπαν τα οχήματά τους να βουλιάζουν στην πίσσα όταν η άσφαλτος άρχισε να λιώνει. Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας σε ένα δρόμο που είχε παραδοθεί πρόσφατα στην κυκλοφορία.

«Ήμασταν σαν έντομα πιασμένα στον ιστό μιας αράχνης και βουλιάζαμε. Τρομοκρατήθηκα όταν διαπίστωσα ότι επτά εκατοστά πίσσας είχαν καλύψει και τους τέσσερις τροχούς του οχήματός μου», δήλωσε μια οδηγός.

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Είναι απίστευτο», δήλωσε ένας άλλος.

Τώρα δεκάδες οδηγοί διεκδικούν αποζημιώσεις από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για τις φθορές που υπέστησαν τα αυτοκίνητά τους.  Οι Αρχές αποδίδουν το λιώσιμο της ασφάλτου στην απότομη αλλαγή του καιρού, από υψηλή υγρασία, βροχές και χαλάζι σε ζέστη. «Μια βδομάδα έσπαζαν τα παρμπρίζ μας και μόλις βγήκε ο ήλιος...κολλήσαμε», είπε μια κάτοικος της περιοχής.

Ελιωσε η άσφαλτος - ζέστη -  Αυστραλία

Λόγω της πίσσας οι οδηγοί αναγκάστηκαν να αλλάξουν ελαστικά, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και στους προφυλακτήρες τους, αλλά όπως διαβεβαίωσε η Υπηρεσία Μεταφορών του Κουίνσλαντ, θα αποζημιωθούν στο ακέραιο για τις ζημιές. Ο δρόμος στο Άθερτον Τέιμπλαντς, νότια της πόλης Κάιρνς, έκλεισε προσωρινά μέχρι να αποκατασταθεί το οδόστρωμα.

Ελιωσε η άσφαλτος - ζέστη -  Αυστραλία

VIDEO