Παράξενα

08 Ιουνίου 2019 16:00

Πανικός σε λούνα παρκ: Ρόδα κόπηκε στα δύο - Δεκάδες τραυματίες (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Ρόδα λούνα παρκ υποχώρησε από την βάση της και κόσμος που ήταν πάνω άρχισε να πετάγεται στο κενό. Σε σοβαρή κατάσταση μια 13χρονη.

Πανικός σε λούνα παρκ: Ρόδα κόπηκε στα δύο - Δεκάδες τραυματίες (βίντεο)
-

Πανικός επικράτησε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο λούνα παρκ San Jose de la Rinconada στη Σεβίλλη, όταν ξαφνικά η ρόδα στην οποία επέβαιναν δεκάδες άτομα υποχώρησε.

Το σοκαριστικό ατύχημα σημειώθηκε όταν, για άγνωστο ακόμη λόγο η μπάρα από την οποία κρατιόντουσαν οι επιβαίνοντες όσο η ρόδα γύριζε, υποχώρησε με αποτέλεσμα να βρεθούν στο κενό.

Η στιγμή του ατυχήματος καταγράφηκε, ενώ η ρόδα ήταν γεμάτη κόσμο, στην πλειοψηφία τους παιδιά.

Τουλάχιστον 28 άνθρωποι τραυματίστηκαν εκ των οποίων οι εννέα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής. Οι άλλοι 19 μεταφέρθηκαν σε κέντρα υγείας στη Σεβίλλη για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθώς τα τραύματά τους δεν ήταν σοβαρά.

Πιο σοβαρά απ’ όλους είναι μια 13χρονη που έχει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις κι άλλα τραύματα αλλά φαίνεται πως η ζωή της δεν κινδυνεύει. Στο νοσοκομείο και μάλιστα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας παραμένει κι ένα αγόρι, η κατάσταση του οποίου είναι σταθερή.

Σύμφωνα με το Europa Press που επικαλείται δηλώσεις του δημάρχου της πόλης, Χαβιέρ Ερνάντεθ, τα δυο παιδιά είναι οι μοναδικοί από τους τραυματίες που παραμένουν στο νοσοκομείο.

Η εταιρία που διαχειρίζεται το λούνα παρκ στη Σεβίλλη υποστήριξε, σε ανακοίνωσή της, ότι είχε κάνει τους απαραίτητους ελέγχους και δεν υπήρχε καμία ένδειξη πως κάτι δεν πήγαινε καλά, ενώαρχές της πόλης έχουν ξεκινήσει ήδη έρευνα για να εξακριβωθούν οι συνθήκες και οι αιτίες του ατυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες.