Γενικά

05 Νοεμβρίου 2016 14:40

Βούτσης: επαρκείς οι 4 άδειες αλλά δεν θα πιέσουμε γι’ αυτό

Text to Speech

Ο πρόεδρος της Βουλής επέρριψε ευθύνες στη ΝΔ για τη στάση της και απέρριψε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Βούτσης: επαρκείς οι 4 άδειες αλλά δεν θα πιέσουμε γι’ αυτό

«Θεωρώ επαρκείς τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες», υποστήριξε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, διευκρινίζοντας όμως ότι δεν θα υπάρξει μία πίεση πάνω σε αυτό το ζήτημα.

«Θα συνυπολογιστούν», συμπληρώνει «όλοι οι παράγοντες, οι οικονομικοί, οι τεχνολογικοί και οι άλλοι, για να καθοριστεί το νέο τηλεοπτικό φάσμα».

Στη συνέντευξη του στην εφημερίδα «Αγορά», επέρριψε ευθύνες στη ΝΔ για το ζήτημα, τονίζοντας ότι «δεν ήθελε επί της ουσίας να τακτοποιηθεί το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Θεωρούσε ότι είναι μοχλός με τον οποίο όχι απλά πιέζει, αλλά αποδομεί και αποσταθεροποιεί την κυβέρνηση».

Ερωτηθείς για το αν θα έχει συνέπειες το θέμα στον χρονικό ορίζοντα της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Βουλής απαντά ότι «όλα θα κριθούν από το ταμείο, τον τελικό απολογισμό που θα γίνει για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ουσιαστικός διαγωνισμός από το νέο ΕΣΡ, καταβολή τιμήματος, ΕΣΡ που θα ελέγχει και θα ρυθμίζει τους σταθμούς εθνικής εμβέλειας.

Εφόσον αυτά συμβούν, θα είναι μία μεγάλη τομή σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς και θα αφήσει θετικό αποτύπωμα για όλη την προσπάθεια της κυβέρνησης. Θα είναι οπωσδήποτε καλύτερο τοπίο από αυτό που παραλάβαμε και θα είμαστε η πρώτη κυβέρνηση που θα μπορεί -σε αυτό το ζήτημα- να κάνει απολογισμό, κοιτώντας τους πολίτες και όχι τους τηλεθεατές στα μάτια».

Ο ίδιος απορρίπτει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών υπογραμμίζοντας ότι «κινδυνεύουμε μόνο από τη διάρρηξη της σχέσης μας με την κοινωνία. Και αυτό δεν πιστοποιείται με δημοσκοπήσεις. Στόχος μας είναι το αποτύπωμα έπειτα από τρία χρόνια να είναι τέτοιο που η κοινωνία θα εγκρίνει, θα συναινέσει, είτε θα ανεχτεί την προσπάθεια που κάναμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO