Οικονομία

24 Μαΐου 2024 07:31 Τελευταία ενημέρωση : 24 Μαΐου 2024 20:37

Βουλή - Ακρίβεια: “Πέρασαν” τα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών

Ποιες είναι οι προσδοκίες του Υπ. Ανάπτυξης σχετικά με την αντιμετώπιση της ακρίβειας, της αισχροκέρδειας και του πληθωρισμού, με την εφαρμογή των συγκεκριμένων μέτρων.

Βουλή - Ακρίβεια: “Πέρασαν” τα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών
-

Ψηφίστηκε την Πέμπτη το βράδυ κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης «για την ενίσχυση της προστασίας του καταναλωτή και της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς, και για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που πλήττονται από φυσικές καταστροφές».

Επί της αρχής υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, και κατά όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, εκτός των Σπαρτιατών οι οποίοι δήλωσαν «παρόντες».

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, υποστήριξε ότι η νέα νομοθετική πρωτοβουλία περιλαμβάνει μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα με στόχους:

  • να αντιμετωπιστούν στη ρίζα τους τα προβλήματα του πληθωρισμού, της αισχροκέρδειας και των αθέμιτων πρακτικών στην αγορά,
  • να προστατευτούν οι καταναλωτές από την ακρίβεια,
  • να ενισχυθεί η διαφάνεια,
  • να διευκολυνθούν οι επενδύσεις και
  • να ενισχυθούν περαιτέρω οι επιχειρήσεις οι οποίες έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για πρόχειρα και αποσπασματικά μέτρα τα οποία είναι καταδικασμένα να αποτύχουν και έτσι να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη των όσων αισχροκερδούν, σε βάρος των Ελλήνων καταναλωτών.

Ειδήσεις σήμερα: 

Καιρός: Τοπικές βροχές και βοριάδες την Παρασκευή

Σεισμός στην Κάσσο

Euroleague – Final 4: Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός διεκδικούν το “στέμμα”

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)