Πολιτική

26 Μαΐου 2024 08:51 Τελευταία ενημέρωση : 26 Μαΐου 2024 20:30

Σκέρτσος: Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της κοινωνίας

Ο Υπουργός Επικρατείας, χαρακτήρισε το Δημογραφικό, ως «βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και γενικότερα του δυτικού κόσμου».

Σκέρτσος: Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της κοινωνίας
-

Ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Στούντιο με Θέα», υπογράμμισε ότι η ακρίβεια είναι τον Νο1 πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας καθώς αντιμετωπίζουμε έναν επίμονο πληθωρισμό.

«Έχουμε στρατηγική και έχουμε πάρει μέτρα», είπε ο κ, Σκέρτσος ο οποίος αποδέχθηκε ότι «αρχικά το πρόβλημα της ακρίβειας ήταν εισαγόμενο λόγω του πολέμου της Ουκρανίας και της ενεργειακής κρίσης, την οποία αντιμετωπίσαμε με γενναία μέτρα. Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι λίγο υψηλότερος από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο κι αυτός οφείλεται σε χρόνιες παθογένειες της ελληνικής οικονομίας».

Ο κ. Σκέρτσος αναφερόμενος στις προτάσεις της αντιπολίτευσης και ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «βάζουν το κάρο μπροστά από το άλογο, ζητώντας αναδιανομή του πλούτου χωρίς αυτός να παραχθεί πρώτα».

«Δική μας προτεραιότητα είναι η αύξηση των εισοδημάτων», τόνισε ο κ. Σκέρτσος, επισημαίνοντας ότι επί των ημερών των κυβερνήσεων της ΝΔ, ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά 28% και επανήλθαν οι τριετίες.

Απέδωσε περισσή υποκρισία στον ΣΥΡΙΖΑ, όταν ζητάει φορολόγηση των υπερκερδών, «κάτι που δεν έκανε όταν ήταν Κυβέρνηση, σε αντίθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που φορολόγησε τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων και των παρόχων ενέργειας».

Σχολιάζοντας το Δημογραφικό, το χαρακτήρισε «βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και γενικότερα του δυτικού κόσμου» και πρόσθεσε ότι τον επόμενο μήνα, όπως δεσμεύτηκε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, θα παρουσιαστεί ένα σχέδιο εθνικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός - Κυριακή: Συννεφιά, τοπικές βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Euroleague – Βερολίνο: Σοβαρά επεισόδια μεταξύ Ελλήνων οπαδών

Γαλάτσι: Μολότοφ σε μηχανήματα στο σταθμό του μετρό

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)