Γενικά

25 Ιουνίου 2014 12:27

Θεοχάρης: Πλήρης στήριξη στην νέα ΓΓΔΕ

Text to Speech

Την βούληση του να βοηθήσει όσο χρειάζεται την διάδοχο του, Κατερίνα Σαββαϊδου, εκφράζει μέσω του Facebook ο Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος δηλώνει ευγνώμων που οι πάντες αναγνώρισαν το έργο του.

Του Παναγιώτη Δημητρακόπουλου

Έμμεση απάντηση σε όσους προσπαθούν να αξιοποιήσουν για μικροκομματικά ή άλλα οφέλη την αποχώρηση του από την θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων δίνει ο Χάρης Θεοχάρης μέσω του λογαριασμού του στο Facebook.

Το μήνυμα του παραιτηθέντος ΓΓΔΕ, απευθύνεται προφανώς και σε ΜΜΕ παγκόσμιας εμβέλειας, πχ. Bloomberg, που με συνεχείς αναφορές τους επανέρχονται σε πιθανές αιτίες που οδήγησαν στην αποχώρηση του Χάρη Θεοχάρη, όπως η «δυσαρέσκεια» της πολιτικής ηγεσίας, σύμφωνα με χθεσινό το δημοσίευμα, για ελέγχους που είχε δρομολογήσει ο κ. Θεοχάρης σε εκατοντάδες φορολογούμενους με μεγάλες περιουσίες.

Αφήνοντας πίσω του όλα αυτά, ο Χάρης Θεοχάρης, αφού δηλώνει ευγνώμων που απλοί πολίτες, ειδικοί επί των φορολογικών θεμάτων αλλά και οι επικεφαλής της τρόικας αναγνώρισαν τις προσπάθειες του και το αποτέλεσμα που αυτές παρήγαγαν, κάλεσε τους πάντες να σταθούν στο πλευρό της νέας ΓΓΔΕ, Κατερίνας Σαββαϊδου, όπως θα κάνει και ο ίδιος, για όσο του ζητηθεί, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλο το μήνυμα του Χ. Θεοχάρη μέσω του Facebook:

Βλέπω και διαβάζω πολλά σχετικά με τους λόγους παραίτησής μου. Δεν έχουν κανένα νόημα. Παραιτήθηκα για προσωπικούς λόγους.

Καμία κοινωνία δεν προχωράει αναμασώντας τα ίδια και τα ίδια. Κοιτάμε τα προβλήματα κατάματα, μαθαίνουμε από τα λάθη μας - αλίμονο αν όχι! - και προχωράμε μπροστά.

Στην περίπτωσή μου είμαι ευγνώμων πως, προσπάθεια και αποτέλεσμα, εκτιμήθηκαν από όλο το φάσμα των ανθρώπων, από τους απλούς συμπολίτες μας και τους γνώστες των ειδικότερων φορολογικών θεμάτων μέχρι τους επικεφαλείς των μεγαλύτερων διεθνών οργανισμών. Δεν μπορούσα να ζητήσω κάτι καλύτερο.

Τώρα υπάρχει μια καινούργια ΓΓΔΕ. Έχει όλα τα εχέγγυα και τις δυνατότητες να πετύχει. Ξέρει τα θέματα και έχει τις απαραίτητες γνώσεις. Πρέπει να στηριχθεί στο έργο της, να προσπαθήσει πολύ - όπως μπορεί και θέλει - και να της δοθεί ο απαραίτητος χρόνος προσαρμογής.

Θα κριθεί και αυτή όπως όλοι μας, όμως ο χρόνος για αυτό δεν είναι τώρα. Τώρα προέχουν οι ευχές - σιδεροκέφαλη Κατερίνα - και η στήριξη.

Από μένα θα έχει όση κρίνει η ίδια αναγκαία. Θα είμαι πάντα στην διάθεσή της.

Η χώρα έχει ανάγκη μια επιτυχημένη ΓΓΔΕ.

VIDEO