Γενικά

19 Οκτωβρίου 2013 07:41

Υποστήριξη προς την Ελλάδα με φόντο τα νέα μέτρα

Την ώρα που ο πρωθυπουργός στέλνει αυστηρό μήνυμα εκτός συνόρων και ειδικότερα προς την τρόικα και ο υπουργός Οικονομικών καλεί τους δανειστές να μην αμφισβητούν τα θετικά αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής, η Ελλάδα βρίσκει υποστηρικτές…

-

του Νίκου Ρογκάκου

Διεθνή μέσα ενημέρωσης, που κατά καιρούς φιλοξενούσαν σε κύρια άρθρα τους «πικρόχολα» σχόλια για τις προσπάθειες που γίνονταν, αλλάζουν πλέον στάση απέναντι στη χώρα μας.

Ένα από αυτά, οι Financial Times, τώρα, όχι μόνο αναγνωρίζουν τις σκληρές προσπάθειες που καταβάλλονται αλλά κατηγορεί τους δανειστές ότι με το να ζητούν νέα μέτρα, υπονομεύουν την έξοδο της χώρας από την ύφεση.

Οι «κόκκινες γραμμές» που έχουν τεθεί από το Μέγαρο Μαξίμου, προμηνύουν μία δύσκολη διαπραγμάτευση με την τρόικα, ενώ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποστήριξε ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα βρίσκεται σε καλό επίπεδο.

Τρία αγκάθια είναι εκείνα που θα δυσκολέψουν την επικείμενη διαπραγμάτευση: Το θέμα των αμυντικών βιομηχανιών, οι τρύπες των ταμείων και της υγείας και η συμφωνία για το χρηματοδοτικό και δημοσιονομικό κενό της επόμενης διετίας.

 

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)