Γενικά

08 Νοεμβρίου 2013 20:15

Φόβοι για «τρύπα» 40 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό

Πρόβλεψη-σοκ για «τρύπα» 40 δισεκατομμυρίων ευρώ στον προϋπολογισμό της Αυστρίας έκανε υψηλόβαθμο στέλεχος του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος.

-

Με μια «τρύπα» στον προϋπολογισμό της ύψους έως και 40 δισεκατομμυρίων ευρώ ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη η Αυστρία κατά την ερχόμενη 5ετία, υποστήριξε ο Μάρκους Βάλνερ, κυβερνήτης της επαρχίας Φόραλμπεργκ και υψηλόβαθμο στέλεχος του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος (OVP).

Μετά τις συνομιλίες με εκπροσώπους των Σοσιαλδημοκρατών για τη συγκρότηση ενός «μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού», ο κ. Βάλνερ δήλωσε στο αυστριακό ραδιόφωνο ότι οι ειδικοί έχουν εντοπίσει μεγάλα κενά στη χρηματοδότηση του δημοσίου. «Οι ειδικοί τα υπολογίζουν στα 6-8 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, όμως αυτό δεν έχει επαληθευτεί και κατά την άποψή μου δεν έχει νόημα να διαπραγματευόμαστε στην ομίχλη», σημείωσε.

Τυχόν διορθώσεις στον προϋπολογισμό θα εξαρτηθούν κυρίως από το πόσο μεγάλη θα είναι η επιπρόσθετη ρευστότητα που θα χρειαστεί η κρατικοποιημένη τράπεζα Hypo Alpe Adria και το πώς θα κινηθεί η οικονομία. Τον Σεπτέμβριο η κεντρική τράπεζα της Αυστρίας είχε διαψεύσει τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η Hypo Alpe Adria ενδέχεται να χρειαστεί βοήθεια ύψους 17 δισ. ευρώ.

Τα δύο μεγάλα κόμματα στην Αυστρία προσπαθούν να καταλήξουν σε συμφωνία για τη συγκρότηση κυβερνητικού συνασπισμού, μετά τη νίκη τους στις πρόσφατες εκλογές του Σεπτεμβρίου, από τις οποίες βγήκε κερδισμένη και η ευρωσκεπτικιστική ακροδεξιά.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)