Πρόσωπα

18 Ιανουαρίου 2018 16:54

Με ούζο και συρτάκι η αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου του Τόμας Βίζερ (βίντεο)

Ελληνικό χρώμα είχε η μικρή γιορτή που στήθηκε στις Βρυξέλλες προς τιμήν του απερχόμενου επικεφαλής του Euro Working Group.

Με ούζο και συρτάκι η αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου του Τόμας Βίζερ (βίντεο)
-

Υπό τους ήχους του “Ζορμπά” έγινε δεκτός από τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τα τεκταινόμενα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο απερχόμενος επικεφαλής του Euro Working Group (EWG), Τόμας Βίζερ.

Η τελευταία συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες ήταν διαφορετική από τις συνηθισμένες για τον πρόεδρο του EWG, αφού θύμιζε περισσότερο μια μικρή γιορτή.

Δίπλα από το μικρόφωνό του, περίμεναν τον Τόμας Βίζερ πέντε φιάλες με αλκοολούχα ποτά, μία από κάθε χώρα που εντάχθηκαν σε προγράμματα διάσωσης, όπως υπογράμμισε ο ανταποκριτής των Financial Times, Πίτερ Σπίγκελ, στο twitter.

Έτσι, τα δώρα προς τον Βίζερ ήταν κρασιά από την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Κύπρο, ιρλανδέζικο ουίσκι και ελληνικό ούζο.

TWEET ΠΙΤΕΡ ΣΠΙΓΚΕΛ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΑΣ ΒΙΖΕΡ

Εικόνες από την ξεχωριστή υποδοχή στον απερχόμενο επικεφαλής του EWG, μοιράστηκε μέσω του λογαριασμού του στο twitter ο ανταποκριτής της ολλανδικής εφημερίδας “Trouw” στις Βρυξέλλες, Κριστόφ Σμιτ.

Υπενθυμίζεται ότι με... ούζο έχει πει ο Ντάισελμπλουμ πως θέλει να γιορτάσει την ημέρα που η Ελλάδα θα βγει από το μνημόνιο. Μιλώντας προ ημερών στο London School of Economics, ο μέχρι πρότινος επικεφαλής του Eurogroup είχε πει ότι ένας Έλληνας φίλος του χάρισε ένα μπουκάλι ούζο. «Αυτό το μπουκάλι βρίσκεται στο γραφείο μου. Είναι κλειστό. Τον Αύγουστο, τη μέρα που η Ελλάδα θα βγει από το πρόγραμμα, αυτό το μπουκάλι ούζο θα αδειάσει», είχε δηλώσει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)