Γενικά

29 Οκτωβρίου 2015 22:22

Προ των πυλών η αναθεώρηση της επιμελητηριακής νομοθεσίας

Text to Speech

Μέχρι το τέλος του έτους θα την εισηγηθεί το υπουργείο Οικονομίας, όπως προκύπτει από την αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή.

Προ των πυλών η αναθεώρηση της επιμελητηριακής νομοθεσίας

Ετοιμάζεται η αναθεώρηση της επιμελητηριακής νομοθεσίας, όπως προκύπτει από την αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Όπως αναφέρεται, εδώ και δύο μήνες, έχει ξεκινήσει η διαβούλευση με τους εμπλεκομένους φορείς για την αναθεώρηση της επιμελητηριακής νομοθεσίας, ενώ ο προγραμματισμός είναι να εισηγηθεί τη σχετική νομοθετική παρέμβαση το υπουργείο Οικονομίας στο τέλος του έτους.

Στο μεταξύ, το νομοσχέδιο προβλέπει πως οι εκλογές για την ανάδειξη οργάνων διοίκησης των επιμελητηρίων θα διεξαχθούν μεταξύ 15 Σεπτεμβρίου και 15 Οκτωβρίου του 2016, ενώ η θητεία των εκλεγμένων οργάνων διοίκησης των επιμελητηρίων παρατείνεται, μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών.

Ακόμη, προβλέπεται ότι, με απόφαση του υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργου Σταθάκη, η προθεσμία μπορεί να παραταθεί έως και 4 μήνες.

Τέλος, προβλέπεται πως οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου, θα διεξαχθούν 4 μήνες μετά από την εκλογή των νέων οργάνων διοίκησης των επιμελητηρίων.

VIDEO