Γενικά

06 Απριλίου 2016 22:17

Τσακίρης: Καταστροφή για τον τουρισμό το τέλος διανυκτέρευσης

Text to Speech

Έντονη αντίδραση από τον πρόεδρο του ΞΕΕ  για την επαναφορά των σεναρίων περί επιβολής τέλους επί των διανυκτερεύσεων .

Τσακίρης: Καταστροφή για τον τουρισμό το τέλος διανυκτέρευσης

Με την διαπραγμάτευση να βρίσκεται επί ξυρού ακμής και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να εξασφαλίσει περαιτέρω έσοδα μέσω νέων μέτρων, τα σενάρια που βλέπουν το φώς της δημοσιότητας προκαλούν έντονες αντιδράσεις στις θιγόμενες ομάδες.

Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργος Τσακίρης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την επαναφορά των σεναρίων περί επιβολής τέλους επί των διανυκτερεύσεων, δήλωσε τα εξής.

«Σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη συγκυρία για την έκβαση της φετινής τουριστικής χρονιάς, υπό τη σκιά των γνωστών διεθνών προβλημάτων, επανέρχονται πληροφορίες σχετικά με σχεδιαζόμενη επιβολή τέλους διανυκτέρευσης στα ελληνικά ξενοδοχεία. Δυστυχώς το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται.

Τέτοιες σκέψεις, από όπου και αν προέρχονται, είναι άκρως επικίνδυνες. Οποιαδήποτε περαιτέρω επιβάρυνση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος - μετά την αύξηση του ΦΠΑ- θα ήταν καταστροφική και ουσιαστικά θα ακύρωνε τη δυνατότητα του ελληνικού τουρισμού να στηρίξει τα δημόσια έσοδα και να δώσει δουλειές στους Έλληνες πολίτες.

 Το Ξ.Ε.Ε. έχει ήδη προχωρήσει σε όλες τις δέουσες ενέργειες προς τις αρμόδιες αρχές, προειδοποιώντας για τις βαρύτατες συνέπειες και ζητώντας τη ματαίωση των οποίων τέτοιων σχεδιασμών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO