Πρόσωπα

03 Νοεμβρίου 2016 18:44

Μυτιληναίος: Η ελληνική οικονομία έχει προοπτικές να απογειωθεί (Βίντεο)

Text to Speech

Ποιες είναι οι τρεις προϋποθέσεις που έθεσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Bloomberg.

Μυτιληναίος: Η ελληνική οικονομία έχει προοπτικές να απογειωθεί (Βίντεο)

Αισιόδοξος για τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Bloomberg.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Μυτιληναίος εξέφρασε την πεποίθηση πως η ελληνική οικονομία θα απογειωθεί, εφόσον ολοκληρωθούν τρία ορόσημα:

  1. Η δεύτερη αξιολόγηση, η οποία πρόκειται να δύσκολη, καθώς περιλαμβάνει τα θέματα εργατικής νομοθεσίας και ασφάλισης.
  2. Η επίλυση του ζητήματος του χρέους, για το οποίο υπήρξε υπόσχεση από την πλευρά των δανειστών
  3. Και η αγορά ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ

Μετά το δημοψήφισμα και τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου, ανέφερε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, είχαμε μία καλύτερη Κυβέρνηση, που προσπαθεί περισσότερο από την προηγούμενη να ανταποκριθεί στην πραγματικότητα. Είναι αυτό που αποκαλώ κυβέρνηση ρεαλισμού, είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως «προσπαθούν να τηρήσουν (συμμορφωθούν με) τους νέους νόμους, τους κανονισμούς και τα συμφωνηθέντα με τους πιστωτές μας».

Ερωτηθείς σχετικά με τη ρευστότητα στη χώρα μας, ο κ. Μυτιληναίος εξήγησε πως παρά την χαλάρωση των capital controls, παραμένει περιορισμένη. «Για να κερδίσουμε εμπιστοσύνη από το εξωτερικό, χρειαζόμαστε την επίλυση του ζητήματος του χρέους και την ένταξη της Ελλάδας στο μηχανισμό ποσοτικής χαλάρωσης», τόνισε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος.

VIDEO