ΔΝΤ

09 Μαρτίου 2017 18:33

“Βόμβα”ΔΝΤ: χρειάζεται πολύ δουλειά για τη συμφωνία

Text to Speech

Πρόοδο σε κρίσιμους τομείς αλλά και διαφορές επίσης σε κρίσιμους τομείς διαπιστώνει ο εκπρόσωπος του Ταμείου.

“Βόμβα”ΔΝΤ: χρειάζεται πολύ δουλειά για τη συμφωνία


Λακωνικός στις δηλώσεις του για την πορεία των διαπραγματεύσεων ήταν ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις

Ειδικότερα, ο κ. Ράις δήλωσε πως έχει υπάρξει πρόοδος σε κάποιους σημαντικούς τομείς και πρόσθεσε πως το Ταμείο καλωσορίζει αυτήν την πρόοδο. Επισήμανε ωστόσο, πως παραμένουν ακόμα σημαντικές διαφορές σε άλλους κρίσιμους τομείς της διαπραγμάτευσης.

Δεν θέλησε, όμως, να αναφέρει ποια είναι τα σημεία που οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει και που ακριβώς εντοπίζονται οι διαφορές, λέγοντας πως το Ταμείο δεν σχολιάζει διαπραγματεύσεις που βρίσκονται υπό εξέλιξη.

Τόνισε επίσης πως δεν θέλει να κάνει εικασίες για το πότε θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών αλλά ξεκαθάρισε ότι απαιτείται πολύ δουλειά, χωρίς να αποσαφηνίσει αν αναφέρεται στο SLA ή τη συνολική συμφωνία.

Σε σχέση με το θέμα του χρέους, ο κ. Ράις επανέλαβε ότι το ΔΝΤ παραμένει καθαρό στις θέσεις του. Η ελάφρυνση χρέους μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους και δεν μιλούμε για κούρεμα, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του  ΔΝΤ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO