Πρόσωπα

21 Μαρτίου 2017 18:28

Εκτάκτως στις Βρυξέλλες ο Σταθάκης

Text to Speech

Από το Βερολίνο στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο υπουργός, προκειμένου να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση.

Εκτάκτως στις Βρυξέλλες ο Σταθάκης

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει εκτάκτως, από το Βερολίνο, ο Γιώργος Σταθάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, η οποία βρίσκεται σε εντατικές διαβουλεύσεις για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Eurogroup, οι ελληνικές αρχές και οι θεσμοί, στοχεύουν στην ταχεία σύναψη μιας συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο και υπογραμμίζεται ότι η συμφωνία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος.

“Αγκάθια” παραμένουν το ασφαλιστικό και τα εργασιακά ενώ άτυπος στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο μέχρι το επόμενο Εurogroup, στις 7 Απριλίου, που όμως θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο.

Όσον αφορά στον κ. Σταθάκη, στο Βερολίνο συμμετείχε στο συνέδριο Berlin Energy Transition Dialogue 2017, που διοργανώνει η γερμανική κυβέρνηση, όπου σε χθεσινή ομιλία του παρουσίασε τη στρατηγική της κυβέρνησης για την μετάβαση σε νέο ενεργειακό μείγμα, που είναι η ενίσχυση της συμμετοχής των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με παράλληλη διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας και ενίσχυση του ανταγωνισμού προς όφελος του τελικού καταναλωτή.

Συγκεκριμένα ο υπουργός παρουσίασε έξι άξονες του σχεδίου που περιλαμβάνουν την ολοκλήρωση ενός σταθερού και διαφανούς θεσμικού πλαισίου, εντός του οποίου θα επιτευχθεί η περαιτέρω διείσδυση των ΑΠΕ, την ανάδειξη της Ελλάδας ως χώρας «κλειδί» για τη μεταφορά φυσικού αερίου στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, την εισαγωγή τεχνολογιών φιλικών για το περιβάλλον στη λιγνιτική παραγωγή, τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας, ειδικά στον κτιριακό τομέα, τη δημιουργία ευκαιριών για την συμμετοχή πολιτών και συλλογικοτήτων στην αγορά ενέργειας, μέσω του νομοσχεδίου που επεξεργάζεται το Υπουργείο για τους ενεργειακούς συνεταιρισμούς, την αξιοποίηση της δυναμικής των μη διασυνδεδεμένων νησιών, για την εισαγωγή της καινοτομίας στον τομέα των ΑΠΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO