Επιχειρήσεις

02 Μαΐου 2017 12:00

Ανοιχτά καταστήματα για 30 Κυριακές ετησίως

Text to Speech

Σε ποιες περιοχές θα ισχύσει το μέτρο σύμφωνα με τη συμφωνία Αθήνας - δανειστών. "Μπορούμε να το δούμε και αυτό σαν εκσυγχρονισμό" λέει ο υπουργός Οικονομίας.

Ανοιχτά καταστήματα για 30 Κυριακές ετησίως

Περίπου 30 Κυριακές θα ανοίγουν τα εμπορικά καταστήματα σε τουριστικές περιοχές, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας, Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Όπως δήλωσε, στο περιθώριο των εγκαινίων ενός ακόμη Κέντρου Εξυπηρέτησης Δανειοληπτών στην Πατησίων, υπάρχει συμφωνία να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα μερικές Κυριακές επιπλέον.

Αυτό θα ισχύσει για τουριστικά μέρη, κυρίως στον δήμο Αθηναίων, στην παραλία από τον Πειραιά έως το Σούνιο, σε ορισμένες περιοχές του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και γύρω γύρω από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν συμφωνεί η κυβέρνηση με το μέτρο συνέχισε: «Φυσικά διαφωνούσαμε αλλά είναι κάτι που γίνεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και στην Αμερική. Μπορούμε να το δούμε και αυτό σαν εκσυγχρονισμό».

Ο υπουργός σε ερώτηση πότε θα έρθει η συμφωνία στη Βουλή προς ψήφιση είπε μέχρι τις 15 του μηνός. Τόνισε ότι υπάρχει «λευκός καπνός» και πρόσθεσε ότι η συμφωνία είναι ένας συμβιβασμός, όπου αρκετά μέτρα είναι καλά, αλλά θα υπάρχουν και μερικοί που θα υποστούν μειώσεις, υπάρχουν μέτρα και αντίμετρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO