Γενικά

03 Ιουνίου 2017 16:00

Εφοριακοί μαθαίνουν …πολεμικές τέχνες πριν πάνε για έλεγχο (φωτο)

Text to Speech

Μαθήματα αυτοάμυνας, πριν ξεκινήσουν οι έφοδοι σε νησιά και τουριστικές περιοχές, από πρωταθλητή πάλης, με τις …ευλογίες της ΑΑΔΕ.

Εφοριακοί μαθαίνουν …πολεμικές τέχνες πριν πάνε για έλεγχο (φωτο)

Μαθήματα πολεμικών τεχνών και μάλιστα από πρώην Πρωταθλητή στην Πάλη, έχουν ξεκινήσει δεκάδες …ελεγκτές της εφορίας και του ΣΔΟΕ και μάλιστα μετά από συμφωνία που έχει συνάψει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Το πρόγραμμα κρίθηκε απαραίτητο μετά από διαμαρτυρίες ελεγκτών, που ακολούθησαν δεκάδες περιπτώσεις ελέγχου, ιδίως επιχειρήσεων διασκέδασης, στην Αττική, αλλά και στην περιφέρεια και δη σε νησιά και άλλες τουριστικές περιοχές, που κατέληξαν σε τραμπουκισμούς εις βάρος τους, χτυπήματα,  απειλές, ακόμη και σε κυνηγητό από επιχειρηματίες και υπαλλήλους τους που ήθελαν να αποφύγουν τον έλεγχο.

Οι ελεγκτές με αναφορές τους στην Υπηρεσία παραπονιούνταν ότι αποστέλλονται χωρίς την παραμικρή προστασία σε …επικίνδυνες, για την σωματική τους ακεραιότητα, αποστολές κι έτσι από πέρσι η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, αναζητούσε μέτρα προφύλαξης, που εκτός από την συνδρομή αστυνομικών σε ελέγχους που κρίνονταν ως …επικίνδυνοι για δημιουργία παρατράγουδων περιλαμβάνουν πλέον και την εκμάθηση λαβών πάλης, τεχνικών αποφυγής χτυπημάτων, γροθιών, ακόμη και μυστικών για το πώς μπορεί να ελευθερωθεί κάποιος από μια λαβή ακινητοποίησης, ώστε να αρχίσει να τρέχει, όπως δηλώνει στο Πρώτο Θέμα ο γυμναστής των εφοριακών, ο ομοσπονδιακός προπονητής πάλης-πρώην πρωταθλητής, Μπάμπης Καλτσίδης.

Εφοριακοί - πολεμικές τέχνες - Πρώτο Θέμα

Βασικός στόχος, σύμφωνα και με την ΑΑΔΕ, είναι η αυτοάμυνα, είναι η προστασία των ελεγκτών, ιδίως τώρα που δεκάδες από αυτούς ταξιδεύουν στα νησιά υποδυόμενοι τους τουρίστες για να αποκαλύψουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής την θερινή περίοδο. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο μαθήματα πολεμικών τεχνών την εβδομάδα, οι προπονήσεις γίνονται δύο φορές την εβδομάδα και ήδη συμμετέχουν περίπου 40 εφοριακοί, που πλέον δικαιώνουν και τον χαρακτηρισμό «ράμπο», που επικρατεί εδώ και χρόνια για τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ και των άλλων υπηρεσιών.

VIDEO