ΔΝΤ

05 Ιουνίου 2017 20:48

Λαγκάρντ: μπορούμε να δώσουμε περισσότερο χρόνο στους Ευρωπαίους

Text to Speech

Επιμένει στην ανάγκη για προσδιορισμό των μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους η επικεφαλής του ΔΝΤ, όμως πλέον δεν την…πιέζει ο χρόνος.

Λαγκάρντ: μπορούμε να δώσουμε περισσότερο χρόνο στους Ευρωπαίους

Πρόθυμη να δώσει περισσότερο χρόνο στους Ευρωπαίους, αλλά και να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα δήλωσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Handelsblatt, αποσπάσματα της οποίας προδημοσιεύονται σήμερα.

«Αν οι πιστωτές δεν είναι ακόμα στο στάδιο που μπορούν να συμφωνήσουν και να σεβαστούν τις εκτιμήσεις μας, αν χρειάζεται περισσότερος χρόνος γι’ αυτούς ώστε να φτάσουν εκεί, μπορούμε να το αναγνωρίσουμε και να τους δώσουμε περισσότερο χρόνο», δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Όπως δήλωσε η Λαγκάρντ, το ΔΝΤ θα μπορεί «να δώσει το όνομά του» στον επόμενο γύρο διάσωσης, πρόσθεσε όμως ότι, μια πληρωμή κεφαλαίων από το Ταμείο εξακολουθεί να είναι συνδεδεμένη με την ελάφρυνση χρέους.

Το Ταμείο επιμένει ότι η Ελλάδα χρειάζεται κούρεμα χρέους, κάτι το οποίο αρνείται πεισματικά η Γερμανία. Η επικεφαλής του Ταμείου προτείνει να υπάρξει συμφωνία στα πλαίσια της οποίας το ΔΝΤ θα παραμείνει στο πρόγραμμα διάσωσης, πάγια απαίτηση του Βερολίνου, όμως δεν θα εκταμιεύσει μέχρι να αποσαφηνιστούν τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

«Μπορεί ως εκ τούτου να υπάρξει πρόγραμμα στο οποίο η εκταμίευση θα γίνει μόνον όταν έχουν περιγραφεί ξεκάθαρα από τους πιστωτές τα μέτρα για το χρέος», δήλωσε η Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, ο συμβιβασμός αυτός θα δώσει στους Υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης το «πράσινο φως» για την επόμενη εκταμίευση της δόσης του δανείου στο Eurogroup της 15ής Ιουνίου.

«Είναι μια δυνατότητα για συμφωνία», σημείωσε η κ. Λαγκάρντ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO