Επιχειρήσεις

09 Ιουλίου 2017 15:47

Μπαράζ “λουκέτων” και προστίμων για φορολογικές παραβάσεις

Text to Speech

Οι "ράμπο" της ΑΑΔΕ έκλεισαν μπαρ στο Πόρτο Χέλι και ταβέρνα στην Ίο. "Λαβράκια" στο πλαίσιο του προγράμματος «Αιγαίο - Αργοσαρωνικός»...

Μπαράζ “λουκέτων” και προστίμων για φορολογικές παραβάσεις

Νέα «λουκέτα» για μη έκδοση αποδείξεων επιβλήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου σε μπαρ και εστιατόρια από τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ.

Σε μπαρ στο Πόρτο Χέλι δεν είχαν εκδοθεί 60 αποδείξεις και για τον λόγο αυτόν επιβλήθηκε κλείσιμο του καταστήματος για 48 ώρες.

Επίσης για 48 ώρες κλείνει και ταβέρνα στη Χώρα της Ίου που δεν είχε εκδώσει 13 αποδείξεις.

Είχαν προηγηθεί το κλείσιμο καταστήματος στη χώρα της Άνδρου, το σφράγισμα καταστήματος στη Μύκονο, το «λουκέτο» σε δύο εστιατόριο στην Ύδρα και άλλες «καμπάνες» στη Σαντορίνη, την Κέρκυρα και την Κρήτη.

Επίσης, στη Σέριφο, ελεγκτές που υποδύθηκαν το ζευγάρι εντόπισαν παρόμοια περίπτωση φοροδιαφυγής σε γνωστό μπαρ-εστιατόριο του νησιού, επιβάλλοντας και εκεί πρόστιμα.

Στη δε Νάξο, ελεγκτές "μεταμφιεσμένοι" σε τουρίστες διαπίστωσαν, μετά από έλεγχο σε φούρνο, ότι οι αποδείξεις ήταν… άγνωστη λέξη για πώληση ψωμιού, τυρόπιτας και λοιπών προϊόντων. Το εν λόγω κατάστημα κλείνει το πρωί της Κυριακής.

Όλα αυτά στο πλαίσιο του προγράμματος «Αιγαίο - Αργοσαρωνικός» που προβλέπει 14.500 ελέγχους μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου.

VIDEO