Γενικά

10 Ιουλίου 2017 21:55

Παπανάτσιου: θα ελέγξουμε όλες τις σοβαρές υποθέσεις φοροδιαφυγής

Text to Speech

Επιμένει η κυβέρνηση στον έλεγχο φοροδιαφυγής παρά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Παπανάτσιου: θα ελέγξουμε όλες τις σοβαρές υποθέσεις φοροδιαφυγήςΠολλές από τις μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, συμπεριλαμβανομένης και της Λίστας Λαγκάρντ, δεν εμπίπτουν στην πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές τις παρατάσεις παραγραφής, καθώς χρονολογούνται πριν από το 2013, διευκρίνισε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου. 

Όλες οι μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής θα παρακολουθούνται και θα ελέγχονται μέχρι να περαιωθούν, καθώς σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, το χρονικό διάστημα παραγραφής της κάθε περίπτωσης κυμαίνεται ανάλογα από 5 έως 20 χρόνια.τόνισε η κ. Παπανάτσιου απαντώντας, στη Βουλή, σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Χάρη Θεοχάρη. 

Επεσήμανε πως «τα αποτελέσματα των ελέγχων της Λίστας Λαγκάρντ δεν είναι ανύπαρκτα, άρα πρέπει να προχωρήσει ο έλεγχος μέχρι την περάτωση της υπόθεσης», και υπογράμμισε ότι όσες υποθέσεις ενδιαφέρουν την κυβέρνηση, θα τις προχωρήσει μέχρι τέλους. 

Τόσο οι ισχύουσες όσο και οι παλαιότερες διατάξεις δίνουν την δυνατότητα περαίωσης των ελέγχων μεγάλων υποθέσεων και βάσει αυτών θα συνεχίσουμε να τις παρακολουθούμε και θα τις ελέγξουμε μέχρι τέλους, καθώς προβλέπουν διάστημα παραγραφής από 5 έως 20 χρόνια, σημείωσε η Κατερίνα Παπαναστασίου. 

Η υφυπουργός δεν θέλησε, πάντως, να πάρει θέση για την απόφαση του ΣτΕ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η δικαστική λειτουργία είναι ανεξάρτητη, την εμπιστευόμαστε και δεν θα μπω στην ουσία της απόφασης και να σχολιάσω». 

Όπως εξήγησε, το υπουργείο Οικονομικών αναμένει να καθαρογραφεί η απόφαση του ΣτΕ για το θέμα της παραγραφής ώστε να την ελέγξουν οι νομικοί του σύμβουλοι και να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.

VIDEO