Οικονομική πολιτική

03 Αυγούστου 2017 08:32

Ανοίγει σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τον εξωδικαστικό μηχανισμό

Text to Speech

Ποια είναι η διαδικασία και ποιες επιχειρήσεις μπορούν να υπαχθούν. Μέχρι πότε θα είναι σε ισχύ ο μηχανισμός.

Ανοίγει σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τον εξωδικαστικό μηχανισμό

Σήμερα Πέμπτη 3 Αυγούστου, ξεκινά η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, μέσω της οποίας θα λειτουργήσει ο Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν από τις 9:00 το πρωί να εισέρχονται στην πλατφόρμα (μέσω της υπερ-σύνδεσης που υπάρχει στον διαδικτυακό χώρο της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (www.keyd.gov.gr) και να υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής στον μηχανισμό.

Ο επιχειρηματίας θα μπορεί να εισέλθει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με του κωδικούς του Taxis, στην οποία θα καταγράφονται αναλυτικά όλα τα χρέη του. Στη συνέχεια, η υπόθεση ανατίθεται σε έναν συντονιστή, ο οποίος αναλαμβάνει -κατόπιν ελέγχων- να καλέσει όλους αυτούς, στους οποίους η επιχείρηση χρωστάει, να βρουν μία λύση για το πώς θα διαχειριστούν τα χρέη.

Για μία μικρή επιχείρηση, αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μερικές εβδομάδες, ενώ για μία μεγάλη έως και 10 μήνες.

Δυνητικά επιλέξιμες είναι από 150.000 έως 400.000 επιχειρήσεις, υπό προϋποθέσεις, τις οποίες είτε πληρούν ήδη σήμερα οι επιχειρήσεις, είτε θα τις πληρούν μέχρι τα τέλη του 2018, οπότε και θα είναι σε ισχύ ο μηχανισμός.

Η προϋπόθεση για μία κερδοφόρο χρήση την τελευταία τριετία είναι η μοναδική απαίτηση του νόμου για να αποδείξει κανείς ότι νοείται η επιχείρηση ως βιώσιμη.

Δείτε τις οδηγίες: 

VIDEO