Γενικά

19 Αυγούστου 2017 20:14

Αποκλειστικό ΑΝΤ1: Τι απαντά ο ζαχαροπλάστης για τις απειλές στους ελεγκτές της ΑΑΔΕ

Text to Speech

Ο ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου περιέγραψε στον ΑΝΤ1 την σκηνή του ελέγχου. Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος του.

Αποκλειστικό ΑΝΤ1: Τι απαντά ο ζαχαροπλάστης για τις απειλές στους ελεγκτές της ΑΑΔΕ

Άνω κάτω τον ελεγκτικό μηχανισμό έκανε το περιστατικό του Βόλου, με τον επιχειρηματία που φέρεται να τους φοβέρισε κρατώντας ένα σπαθί. 

Ο ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, περιέγραψε την σκηνή του ελέγχου και εμφανίστηκε μετανοιωμένος, ενώ υποστήριξε ότι και τα χρήματα και τα όπλα είναι νόμιμα.

«Εγώ δεν πυροβόλησα, βγήκα με ένα μόνο απ΄ έξω και χτύπησα ένα τσιγκεντένιο διαφημιστικό, ας πούμε, και αυτό ακούστηκε σαν πυροβολισμός… Δεν κατηγορώ κανέναν, ζήτησα συγνώμη, μπορεί να ήταν η κακιά στιγμή, που βγήκα από τα ρούχα μου, δεν είναι τίποτα άλλο… Ήταν εν βρασμώ ψυχής, είχα σφίξει και δυο τσίπουρα να πω την αλήθεια, και τελείωσε, απλά είναι τα πράγματα…», είπε στον ΑΝΤ1 ο ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου. 

Ο Διοικητής της Αρχής Δημοσίων Εσόδων, εμφανίστηκε προβληματισμένος μετά από αυτό το, αδιανόητο όπως είπε, γεγονός και προανήγγειλε αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου. 

«Κατ΄ αρχήν θεωρώ ότι είναι αδιανόητο, κάτι τέτοιο να συμβαίνει σε μία ευρωπαϊκή χώρα. Είναι αδιανόητο δηλαδή να φαντάζεται ο οποιοσδήποτε ότι μπορεί να απειλεί τους ελεγκτές με όπλα… Εμείς ύστερα και από αυτά τα περιστατικά είμαστε σε συνεργασία, στενή, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο…», τόνισε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στην ΕΡΤ ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής. 

Υπήρξε παρανόηση, λέει ο δικηγόρος του επιχειρηματία 

Υπήρξε παρανόηση και δεν πυροβόλησε, υποστήριξε, επίσης μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο δικηγόρος του επιχειρηματία. 

«Παρανόησαν και αυτό το οποίο στην ουσία εξέλαβαν ως πυροβολισμό ήταν το χτύπημα σε μία λαμαρίνα, που το εξέλαβαν ως πυροβολισμό, διότι ο άνθρωπος εξέφρασε τον θυμό του, διότι ήταν η τέταρτη φορά που ελεγχόταν από μία συναρμόδια υπηρεσία για φοροδιαφυγή», ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη του ζαχαροπλαστείου, Β. Τζιώρας.  

Παράλληλα, ο κ. Τζιώρας τόνισε πως «σε κάθε περίπτωση είμαστε υπέρ των ελέγχων, οι οποίοι πρέπει να είναι στοχευμένοι, όχι στοχοποιημένοι όμως, σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις». 

Ο ζαχαροπλάστης αφέθηκε ελεύθερος και η δίκη θα γίνει στις 31 Αυγούστου προκειμένου να έως τότε να διενεργηθεί η απαραίτητη βαλλιστική εξέταση στα όπλα που κατασχέθηκαν από την αστυνομία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO