Πρόσωπα

05 Δεκεμβρίου 2017 23:50

Χατζηθεοδοσίου: νίκη και αυτοδυναμία στις εκλογές του ΕΕΑ

Text to Speech

Πρωτιά Χατζηθεοδοσίου στις εκλογές του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Τι δηλώνει για την επανεκλογή του στο ΔΣ.

Χατζηθεοδοσίου: νίκη και αυτοδυναμία στις εκλογές του ΕΕΑ

Με τη συμμετοχή πάνω από 5.400 επαγγελματιών ολοκληρώθηκε το τριήμερο των εκλογών στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εκλογικής αναμέτρησης, νικητής αναδείχθηκε ο συνδυασμός «Το Επιμελητήριο μας» με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος λαμβάνει ποσοστό 55% και 28 από τις 51 έδρες, που σημαίνει αυτοδυναμία στο νέο Δ.Σ.

Στη δεύτερη θέση ο συνδυασμός «Ανανεωτική Κίνηση Επαγγελματιών» με επικεφαλής τον κ. Νίκο Λεβετσοβίτη με ποσοστό 25% και 13 έδρες. Από 2 έδρες λαμβάνουν ο συνδυασμός «Επαγγελματική Ανάπτυξη», με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Ρεκλείτη, ο συνδυασμός «Ανοικτό Επιμελητήριο» με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Βαφειαδάκη και ο συνδυασμός «Ένωση Επιμελητηρίου» με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Ζηκόπουλο.

Ακολουθούν, με 1 έδρα έκαστος, ο συνδυασμός «Σ.Ε.Π. Σίγουρη Επαγγελματική Προοπτική» με επικεφαλής τον κ. Βασίλη Καρναχωρίτη, ο συνδυασμός «Ασφαλιστική Συνεργασία» με επικεφαλής τον κ. Κλήμη Δημαρχιάδη και ο συνδυασμός «Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συνεργασία» με επικεφαλής τον κ. Αναστάσιο Καυκαλέτο. Μία έδρα που υπολείπεται του συνόλου θα αποδοθεί στη β’ κατανομή.

«Δεν υπάρχει νίκη ενός συνδυασμού, υπάρχει νίκη όλων των μικρομεσαίων. Με αυτήν τη λογική και με αυτήν τη φιλοσοφία, θα διοικήσουμε και στη νέα περίοδο» δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, με αφορμή την επανεκλογή του στο ΔΣ του Επιμελητηρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηθεοδοσίου, στις εκλογές που έγιναν, κέρδισαν οι μικρομεσαίοι, κέρδισαν οι άνθρωποι της αγοράς οι οποίοι επιθυμούν, μετά τον εκσυγχρονισμό του Επιμελητηρίου, αυτό να εξελιχθεί σε ένα ευρωπαϊκό επιμελητήριο. «Ένα επιμελητήριο που μπορεί να σταθεί δίπλα στους μικρομεσαίους, να προσπαθεί να τους στηρίξει σε όλα τα ζητήματα που τους αφορούν είτε αυτά είναι η αγορά είτε είναι τα κόκκινα δάνεια είτε είναι η δεύτερη ευκαιρία» συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Εμείς και την προηγούμενη εξαετία και εγώ προσωπικά ως πρόεδρος έδωσα όλες τις δυνάμεις μου για τη στήριξη αυτού του αγώνα. Όλοι χρειαζόμαστε, δεν περισσεύει κανείς στην προσπάθεια που κάνουμε για την ανάπτυξη της χώρας. Για να έρθει επιτέλους η πολυπόθητη επόμενη μέρα στην οικονομία, που θα δώσει τη δυνατότητα για μείωση των φόρων, για μείωση των εισφορών και για ένα κράτος το οποίο θα στηρίζει τις επιχειρήσεις και, ιδιαίτερα, τις μικρομεσαίες οι οποίες αποτελούν το 99,9% των επιχειρήσεων» υπογράμμισε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

VIDEO