Επιχειρήσεις

06 Μαρτίου 2018 22:00

Προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους και προσφοράς στο πλευρό της “Αποστολής” (φωτο)

Text to Speech

Eπικεφαλής τραπεζών και επιχειρηματικών ομίλων πλαισιώνουν τον Αρχιεπίσκοπο στην Συμβουλευτική Επιτροπή του Οργανισμού.

Προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους και προσφοράς στο πλευρό της “Αποστολής” (φωτο)

Την δημιουργία «Συμβουλευτικής Επιτροπής» στο Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Αποστολή» που απαρτίζεται από προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους και προσφοράς στην ελληνική κοινωνία παρουσίασε, την Τρίτη, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, μαζί με τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού. Κωνσταντίνο Δήμτσα.

Η «Συμβουλευτική Επιτροπή», όπως ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος,  θα συνεδριάζει υπό την Προεδρία του και θα έχει ως σκοπό την οραματική, προγραμματική, τεχνοκρατική και στρατηγική υποστήριξη κι υποβοήθηση του έργου της «Αποστολής» υπό τις τρέχουσες συνθήκες παρατεταμένης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, μείζονος δημογραφικής συρρίκνωσης, μετανάστευσης Ελλήνων προς το εξωτερικό και συνεχιζόμενων προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών προς την χώρας μας.

Μέλη της Επιτροπής έχουν ορισθεί οι Σπυρίδων Θεοδωρόπουλος, Νικόλαος Καραμούζης, Αχιλλέας Κωσταντακόπουλος, Χρήστος Μεγάλου, Ευάγγελος Μυτιληναίος, Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου και Μιχαήλ Τσαμάζ.

Συμβουλευτική Επιτροπή - Αποστολή

Η συμμετοχή τους στις εργασίες της Επιτροπής είναι άμισθη και εντάσσεται στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης τους, αλλά και της προσωπικής επιθυμίας τους να συμβάλουν στην βελτίωση και μεγιστοποίηση του έργου της «Αποστολής». 

Συμβουλευτική Επιτροπή - Αποστολή

Στην προσφώνηση του προς τα μέλη της «Επιτροπής» ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, ως Ιδρυτής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, υπογράμμισε τη σημασία συνέχισης και ενίσχυσης του έργου της «Αποστολής» και μάλιστα υπό τις τρέχουσες συνθήκες, ενώ εξήρε και την προθυμία και ετοιμότητα των μελών της «Επιτροπής» να συμμετάσχουν σε αυτήν.

Συμβουλευτική Επιτροπή - Αποστολή

'Οπως σημείωσε ο κ. Ιερώνυμος, «σας ευχαριστώ για την ειλικρινή και ευγενή προθυμία και την ετοιμότητά σας να συμβάλετε από τον πολύτιμο χρόνο σας και τις πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις σας στο έργο της «Αποστολής» και της Εκκλησίας γενικότερα. Συμμετέχετε σε μια προσπάθεια, η οποία έχει χαρακτήρα ιερό, πνευματικό, κοινωνικό και συνάμα εθνικό. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό αποτελεί για εσάς ηθική ικανοποίηση και επιβράβευση».

Συμβουλευτική Επιτροπή - Αποστολή

Ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών έχει τα τελευταία οκτώ χρόνια της λειτουργίας του διευρύνει σημαντικά την κοινωνική δράση του, με σκοπό να αντιμετωπίσει τις επώδυνες συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, αλλά του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος, προσφέροντας στους επωφελούμενους τους -μεταξύ άλλων- επείγουσα υλική αρωγή, προγράμματα στήριξης παιδιών, ηλικιωμένων, ατόμων με ειδικές ανάγκες, αλλά και αναπτυξιακή προοπτική, ιδιαιτέρως με προγράμματα αναπτυξιακού χαρακτήρα, τα οποία έχει εντάξει στη δράση του και τα οποία ήδη εκτελεί με ιδιαίτερη επιτυχία.

VIDEO