Γενικά

22 Αυγούστου 2018 09:13

Τσακαλώτος: Ο Οδυσσέας έφτασε στην Ιθάκη, αλλά είχε αγώνα να δώσει

Text to Speech

Το μήνυμα του Υπ. Οικονομικών για την έξοδο από το μνημόνιο και την “επόμενη ημέρα”.

Τσακαλώτος: Ο Οδυσσέας έφτασε στην Ιθάκη, αλλά είχε αγώνα να δώσει

Με δύο ημέρες από την έξοδο από τα Μνημόνια έσπασε τη σιωπή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με δήλωσή του στην Εφημερίδα των Συντακτών. 

«Ο Οδυσσέας έφτασε στην Ιθάκη αλλά είχε αγώνα να δώσει», τονίζει σε δήλωση του για την έξοδο από τα μνημόνια ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος δίνοντας το στίγμα της «επόμενης ημέρας» τονίζει ότι αφού έφτασε στην Ιθάκη είχε να αντιμετωπίσει τους «Μνηστήρες», τους οποίους «νίκησε με τη βοήθεια των δικών του πιστών ανθρώπων». 

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, στην δήλωση του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο Υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι αυτές πρέπει να αφορούν την υπεράσπιση της αγοράς εργασίας, τους μισθούς, τις συντάξεις, την υγεία και την παιδεία.

Η δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου

Γράφουμε νέες σελίδες μετά την πολιτική οδύσσεια των Μνημονίων. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά τις γράφουμε μαζί με τους ανθρώπους που μας στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια στην κυβέρνηση και το κόμμα.

Χρειάζεται να συνεχίσουμε με την ίδια αφοσίωση και με τις ίδιες αξίες για την υπεράσπιση του κόσμου της εργασίας, για τους μισθούς και τις συντάξεις, για τις εργασιακές σχέσεις και για μια παιδεία και υγεία αντάξια του λαού μας.

Δεν ξεχνάμε ούτε τον πόνο, ούτε τις ελπίδες αυτού του λαού. Πρωτίστως ξέρουμε ότι δεν θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας χωρίς την κοινωνία δίπλα μας, χωρίς το κόμμα πλαισιωμένο από τους καλύτερους από εμάς.

Ο Οδυσσέας έφτασε στην Ιθάκη αλλά είχε αγώνα να δώσει. Τον παραμόνευαν οι Μνηστήρες. Τους νίκησε με τη βοήθεια των δικών του πιστών ανθρώπων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO