Γενικά

09 Οκτωβρίου 2018 17:58

Πολιτική κόντρα για τις τράπεζες

Text to Speech

Οι τράπεζες κλυδωνίζονται ξανά με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ. Η καταστροφολογία αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο του Μητσοτάκη, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική κόντρα για τις τράπεζες

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στην Πρέβεζα, αναφέρθηκε στο θέμα των τραπεζών και δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι «και βέβαια, οι τράπεζες κλυδωνίζονται ξανά μετά την λαίλαπα του 2015, ύστερα από τρία χρόνια με capital controls και μία ακόμα αποτυχημένη ανακεφαλαιοποίηση.

Η αξία τους σε σχέση με το 2014 μειώθηκε κατά 96%, αν είχατε 100 ευρώ αξία μετοχών το 2014, τραπεζικό μετοχών, σήμερα θα άξιζαν 4 ευρώ. Εξαϋλώθηκαν οι συμμετοχές του Δημοσίου στις τράπεζες και οι καταθέσεις έφυγαν. Όλα αυτά μας στοίχισαν παραπάνω από 100 δις ευρώ με τις υπογραφές Τσίπρα, Βαρουφάκη, Δραγασάκη, Τσακαλώτου.

Τώρα, νομίζω ότι μπορούμε όλοι να αισθανόμαστε πάρα πολύ καλά γιατί την εποπτεία των τραπεζών την ανέλαβε ο κ. Φλαμπουράρης και είμαστε σε καλά χέρια, να κοιμόμαστε ήσυχοι. Αναρωτιέμαι για να κάνει, τι, άραγε;».

Όπως πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης, «έχει σημασία όμως, φίλες και φίλοι τι γίνεται στις τράπεζες.  Έχει σημασία για όλους εσάς. Έχει σημασία για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, για αυτούς που θέλουν  να επενδύσουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση, τους αγρότες. Διότι τα πιστωτικά ιδρύματα δεν στέκουν καλά στα πόδια τους δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη. Κι αυτό είναι μία πληγή, που άνοιξε η κυβέρνηση στην καρδιά της πραγματικής οικονομίας.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ στα αστικά κέντρα αλλά και στην περιφέρεια -εσείς το γνωρίζετε πολύ καλά εδώ στην Ήπειρο, ειδικά στα χωριά- εξαπλώνεται η ανομία και επεκτείνεται η εγκληματικότητα. Δεν υπάρχει ανασφάλεια μόνο στο κέντρο της Αθήνας, υπάρχει και εδώ στα ορεινά χωριά της Ηπείρου  εκεί που ηλικιωμένοι, κατά κανόνα, άνθρωποι, βαστάνε Θερμοπύλες και αισθάνονται σήμερα περισσότερο ανασφαλείς από ποτέ».

ΣΥΡΙΖΑ: η καταστροφολογία αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο του Μητσοτάκη

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, σε ανακοίνωση του τονίζει ότι, «οι σημερινές δηλώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη, από την Πρέβεζα, σχετικά με το τραπεζικό σύστημα της χώρας αναδεικνύουν πως η καταστροφολογία αποτελεί το τελευταίο του καταφύγιο.

Η απελπισία του αρχηγού της ΝΔ είναι πλέον τόσο έκδηλη που φτάνει στο σημείο να τζογάρει ακόμα και με τον χρηματοπιστωτικό τομέα. Έναν τομέα που έχει πληγεί από αεριτζήδες και μπαταχτσήδες όπως ο ίδιος και το κόμμα του. Έναν τομέα που υπονομεύτηκε από την πρακτική των θαλασσοδανείων.

Για κακή του τύχη, το τραπεζικό σύστημα της χώρας είναι πλήρως θωρακισμένο, ασφαλές και σταθερό.

Συστήνουμε στον κ. Μητσοτάκη να δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για τις τράπεζες αποπληρώνοντας τα δάνεια του κόμματος του».

«Η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που σημαίνει μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος, μαζί με τις απειλές για νέες κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, είναι η πραγματικότητα που συνδιαμόρφωσαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ με τα 3 μνημόνιά τους, καθώς και η απόλυτη διάψευση για τη δήθεν νέα μέρα που ξημερώνει για το λαό. Οι όποιοι τσακωμοί τους δεν μπορούν να κρύψουν ότι όλοι τους έχουν αναγορεύσει σε υπέρτατο κριτή της ελληνικής οικονομίας, όχι τη ζωή και τις ανάγκες του λαού, αλλά τις “αγορές”, τους επενδυτές, τους διεθνείς οίκους κ.ο.κ. που ενδιαφέρονται μόνο για τα κέρδη των λίγων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO