Γενικά

27 Φεβρουαρίου 2019 15:16

“Πάγος” Μοσκοβισί για την εκταμίευση της δόσης του ενός δις

Text to Speech

Τι είπε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ ενόψει της επίσκεψης του στην Αθήνα και το μήνυμα που κομίζει στην ελληνική Κυβέρνηση.

“Πάγος” Μοσκοβισί για την εκταμίευση της δόσης του ενός δις

Την άποψη ότι είναι προς το «κοινό συμφέρον» της Ελλάδας και της Ευρωζώνης να υπάρξει συμφωνία για την εκταμίευση του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ στις 11 Μαρτίου, τόνισε ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Θα πρέπει να έχουν εκπληρωθεί όλες οι δράσεις. Το Eurogroup θα κρίνει εάν συμβαίνει αυτό και πιστεύω πως είναι προς όφελος της Ελλάδας να εκταμιευθεί η δόση του ενός περίπου δις στις 11 Μαρτίου», σημείωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί, προσθέτοντας πως αυτό θα είναι το μήνυμά του προς τις ελληνικές αρχές κατά την επίσκεψή του αύριο στην Αθήνα.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί. Έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος τις τελευταίες εβδομάδες μένει αυτή η τελευταία, συνήθης διαδικασία με την Ελλάδα που θα γίνει τις επόμενες ημέρες», ανέφερε και επισήμανε πως απομένει κάτι λιγότερο από δύο εβδομάδες για το Eurogroup της 11 Μαρτίου.

Πιέρ Μοσκοβισί

«Είναι εφικτό και πιστεύω πως είναι προς το κοινό όφελος της Ελλάδας και της ευρωζώνης», είπε και αρνήθηκε να προβεί σε εικασίες για το τι θα γίνει σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί δυνατό.

«Έχουμε κοινό συμφέρον. Αλλά για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος θα πρέπει η δουλειά να γίνει με σοβαρότητα και ολοκληρωμένα», κατέληξε.

Νωρίτερα η Κομισιόν έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεση της με "καμπανάκια" για την Ελλάδα, σε ότι αφορά τα "κόκκινα δάνεια", την ανεργία και την ανάπτυξη.

VIDEO