Γενικά

03 Μαρτίου 2019 08:47

ΥΠΟΙΚ για αναβάθμιση από Moody's: οι μεταρρυθμίσεις έχουν αρχίσει να αποδίδουν

Text to Speech

Διαδικτυακός “τσακωμός” Τσακαλώτου – Σταϊκούρα με αφορμή την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας…

ΥΠΟΙΚ για αναβάθμιση από Moody's: οι μεταρρυθμίσεις έχουν αρχίσει να αποδίδουν

 

«Οι μεταρρυθμίσεις έχουν αρχίσει να αποδίδουν και οι συνεχείς αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας δείχνουν τη σταθερά ανοδική της πορεία και την διαρκή ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών. Απόδειξη και η πρόσφατη επιτυχημένη έξοδος στις αγορές, τονίζει το υπουργείο Οικονομικών μετα την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες (σε Β1 από Β3) από τον οίκο Moody's. 

«Η οικονομική και αναπτυξιακή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση αποδίδει και δημιουργεί στερεές βάσεις για την βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου» καταλήγει το ΥΠΟΙΚ. 

Η αναβάθμιση στάθηκε, πάντως, αφορμή για διαδικτυακό “καυγά” ανάμεσα σε Ευκλέιδη Τσακαλώτο και Χρήστο Σταϊκούρα.

Σε μήνυμα του στο Twitter, o Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφέρει «λίγες μόλις ώρες μετά την παρατήρηση του κ. Σταϊκούρα ότι όλες οι διεθνείς εκθέσεις επιβεβαιώνουν την κριτική της ΝΔ, η Moody's αναβαθμίζει την ελληνική οικονομία κατά 2 βαθμίδες. Ίσως το timing να μην είναι το ισχυρότερο χαρτί είτε της ΝΔ είτε του ίδιου».

Tweet - Τσακαλώτος - Moody - αναβάθμιση

«Ο κ. Τσακαλώτος άφησε τους «κύκλους» & έπιασε το Τwitter. Μάλλον οι μηχανισμοί των αγορών «φοβήθηκαν τα νταούλια» των «μαρξιστών». Επί της ουσίας της κριτικής για υπερφορολόγηση οικονομίας & κοινωνίας, «κιχ». Προφανώς, η αξιοπιστία δεν είναι το ισχυρότερο χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ & του ίδιου» ανέφερε σε tweet ο Χρήστος Σταϊκούρας, απαντώντας στον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Tweet - Τσακαλώτος - Moody - αναβάθμιση

VIDEO