Οικονομία

11 Απριλίου 2019 15:23

Πανελλαδική απεργία των ντελιβεράδων

Text to Speech

Με το σύνθημα «Μην παραγγείλεις, φτιάξε μια μακαρονάδα», οι ντελιβεράδες πραγματοποιούν 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Πανελλαδική απεργία των ντελιβεράδων

Απέχουν από τα καθήκοντά τους σήμερα οι ντελιβεράδες σε όλη τη χώρα που πραγματοποιούν 24ωρη απεργία. Σκοπός της κινητοποίησής τους είναι να πετύχουν άμεσα κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας.

Με το σύνθημα «Μην παραγγείλεις, φτιάξε μια μακαρονάδα» διανομείς φαγητού και όχι μόνο, απεργούν από το πρωί, πραγματοποιώντας συγκεντρώσεις και μοτοπορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Εκτός από το ότι ζητούν άμεσα κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας, θέλουν ταυτόχρονα όλες οι επιχειρήσεις να τους παρέχουν μηχανάκι, κράνος και τον απαραίτητο εξοπλισμό, καθώς επίσης και να μην υπάρχει ανασφάλιστος εργαζόμενος στο χώρο του επιστιτισμού.

Ταυτόχρονα με τη σημερινή τους κινητοποίηση θέλουν να αποτίσουν κι ένα φόρο τιμής στους συναδέρφους τους που έχασαν την ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, κατά τη διάρκεια ή μετά από ένα τροχαίο.

Στην Αθήνα η συγκέντρωσή τους πραγματοποιήθηκε στο πεδίον του Άρεως, ενώ στη Θεσσαλονίκη, στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας και Εγνατίας και κινήθηκαν προς το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, στο πλευρό τους και κούριερ που επίσης όπως υποστηρίζουν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στο κλάδο τους και ζητούν λύσεις.

Απεργία - ΚΟΥΡΙΕΡ - ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ - delivery - Ιωάννινα