Οικονομία

07 Ιουνίου 2019 15:24

Κομισιόν για αφορολόγητο: Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τα συμφωνηθέντα

Διάβασέ μου το...

"Καμπανάκι" από εκπρόσωπο της Κομισιόν με αφορμή την τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου.

Κομισιόν για αφορολόγητο: Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τα συμφωνηθέντα

«H Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τα συμφωνηθέντα», τονίζει σε δήλωσή του εκπρόσωπος της Κομισιόν σχολιάζοντας την κυβερνητική τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου που τίθεται σήμερα προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα έχει αναλάβει δέσμευση να υποστηρίξει τους στόχους και τις βασικές μεταρρυθμίσεις που θεσπίστηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος οικονομικής βοήθειας και να επιδιώξει περαιτέρω μέτρα ενίσχυσης της ανάπτυξης για να βοηθήσει στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων της», επεσήμανε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Αναλυτικά η δήλωση εκπροσώπου της Επιτροπής για το αφορολόγητο όριο:

«Λαμβάνουμε υπόψη την τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου που κατατέθηκε. Η συνολική φορολογική δέσμη που συμφωνήθηκε το 2017, η οποία περιελάμβανε τη μείωση του αφορολόγητου ορίου και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2020, αποσκοπούσε στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και στη δημιουργία δημοσιονομικού χώρου για μεταρρυθμίσεις του φορολογικού συστήματος που ενισχύουν την ανάπτυξη. Υπενθυμίζουμε ότι η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να τηρήσει τους στόχους και τις βασικές μεταρρυθμίσεις που θεσπίστηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος οικονομικής βοήθειας και να επιδιώξει περαιτέρω μέτρα ενίσχυσης της ανάπτυξης για να στηρίξει μια θετική οικονομική προοπτική και να βοηθήσει στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων της».