Οικονομία

16 Ιουνίου 2019 10:59

Bloomberg για Ελλάδα: η έλλειψη μπάτλερ εμπόδιο για τους πλούσιους τουρίστες

Διάβασέ μου το...

Στις ελλείψεις εξειδικευμένου προσωπικού στον ελληνικό τουρισμό αναφέρεται δημοσίευμα του Bloomberg κάνοντας λόγο για τροχοπέδη στην ανάπτυξή του...

Bloomberg για Ελλάδα: η έλλειψη μπάτλερ εμπόδιο για τους πλούσιους τουρίστες
-

Μήνυμα στην Ελλάδα, ότι απαιτούνται μπάτλερ για την προσέλκυση εύρωστων τουριστών, στέλνει με ρεπορτάζ του το Bloomberg.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η ακτογραμμή της Αθηναϊκής Ριβιέρας, με τα γαλάζια νερά, τα ρομαντικά ηλιοβασιλέματα και την εκπληκτική θέα στον Σαρωνικό Κόλπο, που θα έπρεπε να αποτελεί πόλο έλξης για τους πλούσιους του κόσμου "διαθέτει ελάχιστα μόνον πολυτελή ξενοδοχεία, που ακόμη κι εκείνα δυσκολεύονται να βρουν το εκπαιδευμένο προσωπικό που χρειάζονται για να ικανοποιήσουν τις ιδιοτροπίες των πλούσιων επισκεπτών".

"Οι ελλείψεις προσωπικού και επαρκών επενδύσεων εμποδίζουν τον κλάδο του τουρισμού να εκμεταλλευτεί πλήρως τα φυσικά πλεονεκτήματα του ήλιου και της άμμου σε μια χώρα με περίπου 6.000 νησιά διάσπαρτα στο Αιγαίο και το Ιόνιο.

Η αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων είναι καθοριστικής σημασίας, καθώς η Ελλάδα προσπαθεί να αναδυθεί από μια δεκαετή χρηματοπιστωτική κρίση, που συρρίκνωσε κατά ένα τέταρτο την οικονομία της και άφησε στο χαμηλότερο σημείο της άνεργο το 27% του εργατικού δυναμικού", επισημαίνει το Bloomberg.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ανάπτυξη μεγάλων έργων στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, όπως το πρώην αεροδρόμιο στο Ελληνικό, αναμένεται πάντως να αναμορφώσει την ακτογραμμή και να προσελκύσει διεθνή brands ξενοδοχείων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ