Οικονομία

13 Ιουλίου 2019 13:27

Γεωργιάδης: Τον Αύγουστο οι ΚΥΑ για το Ελληνικό

Text to Speech

Μέσα στον Αύγουστο αναμένονται οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για την επένδυση στο Ελληνικό. Οι δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού.

Γεωργιάδης: Τον Αύγουστο οι ΚΥΑ για το Ελληνικό

Μέχρι τα μέσα Αυγούστου θα έχουν εκδοθεί οι απαιτούμενες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για την επένδυση στο Ελληνικό, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κατά την είσοδό του στο υπουργείο.

Στις δηλώσεις που έκανε στον ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης, σημείωσε πως «είμαστε σε πυρετώδεις διαβουλεύσεις θα πάνε όλα παρά πολύ γρήγορα, ήδη ετοιμάζονται οι ΚΥΑ και την Παρασκευή είχαμε σύσκεψη».

«Το πρώτο νομοσχέδιο θα κατατεθεί μέσα στον Αύγουστο στη Βουλή, θα ρυθμίζει σειρά θεμάτων, οι ΚΥΑ θα έχουν εκδοθεί αρχές ή μέσα Αυγούστου, αρά θα ανοίξει ο δρόμος για το Ελληνικό, θα βλέπετε να γίνονται πράγματα με πολύ μεγάλη ταχύτητα» ανέφερε σχετικά ο Υπουργός.

Όπως διευκρίνισε, «σήμερα επεξεργαζόμαστε το νομοσχέδιο που ετοιμάζουμε, το τρίτο ν/σ της κυβέρνησης Μητσοτάκη (το φορολογικό θα είναι το δεύτερο), που θα έχει σειρά θεμάτων που αφορούν την επιτάχυνση των δανειοδοτήσεων, τη διαδικασία για το ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο) για να βγαίνει η έγγραφη στο μητρώο αμέσως, να μην ταλαιπωρείται καμία επιχείρηση, να φύγει η γραφειοκρατία από τη μέση».

Σύμφωνα με τον Άδωνη Γεωργιάδη, ο Πρωθυπουργός επεξεργάζεται ήδη σειρά νομοσχεδίων που βασικό στόχο έχουν την τόνωση της οικονομίας και της ανάπτυξης και η μικρομεσαία επιχείρηση είναι στο κέντρο του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης.

«Ανάπτυξη στην Ελλάδα χωρίς μικρομεσαία επιχείρηση δεν μπορεί να υπάρξει. Δεν είναι μονό οι μεγάλες επενδύσεις, δεν είναι μόνο το Ελληνικό ή ο Χρυσός, είναι και η μικρομεσαία επιχείρηση ο ελεύθερος επαγγελματίας», σημείωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ