Οικονομία

15 Ιουλίου 2019 13:42

ΔΕΗ: άγονος ο διαγωνισμός για τις λιγνιτικές μονάδες

Διάβασέ μου το...

Έληξε η περίοδος των προσφορών από τυχόν ενδιαφερόμενους. Τι αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

ΔΕΗ: άγονος ο διαγωνισμός για τις λιγνιτικές μονάδες
-

(εικόνα αρχειου)

Χωρίς κατάθεση προσφορών ολοκληρώθηκε σήμερα ο διαγωνισμός για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας της ΔΕΗ.

Όπως ανακοίνωσε η επιχείρηση, ως τις 12 που έληξε η προθεσμία υποβολής προσφορών για την αποεπένδυση των λιγνιτικών μονάδων, δεν κατατέθηκε καμιά προσφορά.

Θα ακολουθήσει ενημέρωση στο Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης την Πέμπτη 18 Ιουλίου προκειμένου ο διαγωνισμός να κηρυχθεί άγονος. Πρόκειται για τον δεύτερο κατά σειρά διαγωνισμό για τις μονάδες καθώς και η προηγούμενη φάση κηρύχθηκε άγονη λόγω χαμηλού τιμήματος.

Η πώληση των μονάδων επιβλήθηκε σε εφαρμογή απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το μονοπώλιο της ΔΕΗ στην παραγωγή ρεύματος από λιγνίτη.

Μετά από την εξέλιξη αυτή κύκλοι του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνιζαν ότι «η κατάληξη του διαγωνισμού για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ δείχνει την κατάσταση απαξίωσης της επιχείρησης και τους λανθασμένους χειρισμούς που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια». 

Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν πως όσοι χαρακτήριζαν  "πετράδια της ΔΕΗ" τις λιγνιτικές μονάδες, αποδεικνύεται ότι ήταν εκτός τόπου και χρόνου. 

Το νέο πλαίσιο αναφορικά με τη ΔΕΗ, μετά τις σημερινές εξελίξεις, αναμένεται να συζητηθεί σε επαφές που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες με εκπροσώπους των θεσμών ενώ οι άξονες της πολιτικής θα παρουσιαστούν από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ