Οικονομία

18 Ιουλίου 2019 09:00

Αδαμίδης στον ΑΝΤ1: η ΔΕΗ πρέπει να μείνει στον έλεγχο του Δημοσίου (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Tι λέει ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για την κατάσταση της επιχείρησης. Κρίσιμη συνάντηση Χατζηδάκη με τους δανειστές. Αύξηση τιμολογίων ζητά ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΗ.

Αδαμίδης στον ΑΝΤ1: η ΔΕΗ πρέπει να μείνει στον έλεγχο του Δημοσίου (βίντεο)
-

Κρίσιμη συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών θα έχει σήμερα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, στο επίκεντρο της οποίας αναμένεται να τεθεί το νέο τοπίο που διαμορφώνεται σε σχέση με τη ΔΕΗ, ύστερα από την αποτυχία και του δεύτερου διαγωνισμού για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της επιχείρησης, λόγω έλλειψης επενδυτικού ενδιαφέροντος. Η πώληση συμφωνήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση σε εφαρμογή της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την άρση του μονοπωλίου της ΔΕΗ στη λιγνιτική παραγωγή ρεύματος.

Σε εκκρεμότητα βρίσκεται, εξάλλου, και το μεταβατικό μέτρο που είχε συμφωνηθεί για το διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων, δηλαδή οι δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ καθώς για πρώτη φορά στον διαγωνισμό που έγινε χθες έμειναν αδιάθετες ποσότητες ενέργειας. Ο κ. Χατζηδάκης αναμένεται να εξειδικεύσει την πολιτική για τη ΔΕΗ στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Στο περιθώριο συνεδρίου του Εκόνομιστ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης επανέλαβε το αίτημα για πλήρη αποζημίωση της ΔΕΗ για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας που εκκρεμούν που αφορά το 2011, ενώ εκτίμησε ότι στην περίπτωση που πουληθούν υδροηλεκτρικά θα υπάρξει απαξίωση του λιγνίτη χωρίς να διασφαλίζεται το άνοιγμα της αγοράς.

Εν τω μεταξύ ο Αντιπρόεδρος της Επιχείρησης έθεσε θέμα αύξησης των τιμολογίων. 

Την ίδια ώρα κι ενώ τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης δείχνουν μια «τραγική κατάσταση», ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, μιλώντας στην εκπομπή "Καλοκαίρι Μαζί" του ΑΝΤ1, λέει ότι δεν ευθύνονται στο ελάχιστο οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές για την εικόνα που έχει διαμορφωθεί, υποστηρίζοντας πάντως ότι δεν είναι τόσο άσχημη η κατάσταση και επισημαίνοντας ότι η ΔΕΗ πρέπει να μείνει υπό τον έλεγχο του Δημοσίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ