Οικονομία

16 Αυγούστου 2019 11:42

Μετρά “πληγές” στον τουρισμό της η Σαμοθράκη

Διάβασέ μου το...

Οι ακυρώσεις σε καταλύματα από επισκέπτες του Αυγούστου ξεπερνούν πλέον το 90%. Άδεια τα ράφια των καταστημάτων. Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες...

Μετρά “πληγές” στον τουρισμό της η Σαμοθράκη
-

Αμέτρητα είναι τα προβλήματα που αφήνει πίσω του ο ακτοπλοϊκός αποκλεισμός στη Σαμοθράκη, καθώς μεταξύ άλλων οι ακυρώσεις σε καταλύματα από επισκέπτες του Αυγούστου ξεπερνούν πλέον το 90%, ενώ ενδέχεται να αγγίξουν ακόμα και το 100%, κάτι που φαντάζει άκρως εφιαλτικό για τους επιχειρηματίες του τουρισμού!

Σε απόγνωση είναι και οι καταστηματάρχες, καθώς μάταια προσπαθούν να γεμίσουν τα άδεια ράφια τους, μιας και σε λίγα λεπτά δημιουργούνται και πάλι ελλείψεις αφού τα αποθέματά τους δεν επαρκούν για να καλύψουν ανάγκες μόνιμων κατοίκων και τουριστών.

Οι δύο εταιρίες που προσφέρθηκαν να δώσουν λύση στον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό της Σαμοθράκης μετά την παρέμβαση του αρμόδιου υπουργείου εκτελούν κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων μέχρι στιγμής. Κανείς δεν ξέρει αν θα συνεχιστούν όμως και τι θα σημαίνει αυτό, υποστηρίζει ο δήμαρχος του νησιού, Απόστολος Βίτσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φορείς της Σαμοθράκης θα ζητήσουν συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού, σε μια προσπάθεια να αντιστρέψουν συντονισμένα το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί για το νησί σε ξένες αγορές, ώστε να μην χαθεί και η επόμενη σεζόν.

Σαμοθράκη - αποκλεισμός - τουρίστες

Σαμοθράκη - αποκλεισμός - τουρίστες

Σαμοθράκη - αποκλεισμός - τουρίστες